1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 vs Mercedes-AMG E63S (video)
BMW M5 vs Mercedes-AMG E63S (video)
1

BMW M5 vs Mercedes-AMG E63S (video)

1.64K
1
Podelite sa prijateljima:

Ekipa YouTube kanala “Carwow” je testirala dvije najbrže limuzine E segmenta, Mercedesov AMG E63 S i BMW-ov M5.

Po prvi put, od kako je prodaja novog M5 počela, našao se „na crti“ sa Mercedesovom superlimuzinom, koja je na tržište stupila tokom prošle godine.

Na papiru su razlike minimalne. Oba automobila imaju pogon na sva četiri točka, sa takozvanom Drift opcijom, pri čijoj aktivaciji sva snaga biva fokusirana na zadnje točkove. Ukupna masa je veoma slična te iznosi oko 1,9 tona. Takođe, oba automobila koriste usluge moćnih V8 motora koji su upareni sa tandemom turbo punjača. Kod Mercedesa zapremina iznosi 4 litra uz snagu 612 konja, dok BMW iz svog 4,4 litarskog motora “izvlači” 600 ks. Fabrički navedeno ubrzanje do 100 km/h je isto i iznosi 3,4 sekunde.

Kako se i vidi iz priloženog video snimka, E klasa je pobjednik u dve trke ubrzanja iz stanja mirovanja, dok su rezultati kočenja i ubrzanja iz letećeg starta bili veoma slični.

Razlike u ubrzanju i kočenju su minimalne, a kako se ovi automobili ponašaju na putu ili trkačkoj stazi, jedan naspram drugog, ostaje da vidimo. Karavanska verzija Mercedesa AMG E63 S drži rekord u kategoriji karavana, na legendarnoj Nirburgring Nordšlajfe stazi, dok limuzina još nije imala zvaničan brzi krug, kao ni novi BMW M5.

(1637)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Eki, ja te molim više da ne pronalaziš ovako glupe video priloge. Ovo je ili montaža ili je M5 bio u EcoPro Mode. 🙂