1. Home
  2. Video
  3. Škoda Octavia 1,5 TSI ubrzava bolje nego što to kažu fabrički podaci (VIDEO)
Škoda Octavia 1,5 TSI ubrzava bolje nego što to kažu fabrički podaci (VIDEO)
3

Škoda Octavia 1,5 TSI ubrzava bolje nego što to kažu fabrički podaci (VIDEO)

4.57K
3
Podelite sa prijateljima:

Škoda je pod pritiskom WLTP-a poslala 1,4-litarski benzinac u penziju, a na njegovo mesto stigao je 1,5-litarski agregat. 

Pomenuti 1,5 TSI debitovao je u Golfu, da bi potom svoju primenu našao u nizu model u Volkswagen grupaciji. U pitanju je agregat sa četiri redno postavljena cilindra i turbinom promenljive geometrije. Ovaj motor ima i mogućnost deaktivacije cilindara. Vozaču je na raspolaganju 150 ks i 250 Nm.

U Octaviji uparen sa DSG menjačem 1,5 TSI omogućava sprint do „stotke“ za 8,3 sekunde, no vozač na snimku ispod uspeo je da ostvari vreme od 8 sekundi, što je daleko brže od onoga što stoji u fabričkim podacima. Maksimalna ostvarena brzina prilikom testa je 210 km/h.

Prema WLTP protokolu 1,5 TSI troši u kombinovanom ciklusu vožnje 6 litara benzina na 100 kilometara. Uz dobre performanse i solidnu potrošnju ovaj agregat nameće se kao dobra alternativa dizel motorima.

Pogledajte video:

 

(4569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sve je to lepo, samo što npr. oktavia karavan Style 1,5 TSI 6MT danas košta više nego li je „do juče“ ( do pre godinu-dve) koštala sa 2,0 TDI 6MT. Doduše, taj dizel, sa tim menjačem, do danas nije prošao WLTP. Možda i neće nikada.

Risto

Meni lično su neverovatni podaci o potrošnji , ne ove škode, uopšte većine automobila koji se testiraju. Samo ćemo jednog dana čitati o aferi sa lažnom prikazivanjem potrošnje.Sada će se verovatno na mene obrušiti ovi čiji automobili troše kao upaljač …

Mad Max

Poznato je da Škodilakiji nizbrdo ubrzavaju bolje od fabričkih podataka….. Tehnika je to….