1. Home
  2. Testovi
  3. Mitsubishi Space Star MIVEC 1.2/71 – Svemirska zvezda za imućnu sirotinju
Mitsubishi Space Star
IMG_1997
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
42

Mitsubishi Space Star MIVEC 1.2/71 – Svemirska zvezda za imućnu sirotinju

1.54K
42

I dok pojedini mališani polako ali sigurno nestaju sa scene, Mitsubishi po drugi put restilizuje Space Star, u nadi da će popuniti prazninu nastalu njihovim povlačenjem.

U Francuskoj, kao i u ostalim zemljama EU, tržište malih gradskih automobila u A segmentu za sada dobro podnosi krizu. Prošle godine u zemlji Gala prodato je oko 185.000 primeraka, što je porast za oko 10  u poređenju s ranijom godinom. „Caka“ je pre svega u pristupačnoj ceni (u proseku od oko 12.000 evra), pored toga, zahvaljujući niskoj emisiji štetnih izduvnih gasova, nisu na udaru tzv. „malusa“, odnosno fiskalnih taksi koje pogađaju veće zagađivače.

Nažalost, njihova rentabilnost za proizvođače je mala, veoma mala, do te mere da mnogi nemaju više nikakvog interesa  prilagođavati ih sve strožim normama, te ih povlače iz proizvodnje i najavljuju prestanak razvoja. Pojedini, kao što su nedavno vožena Dacia Spring i Fiat e-500, klade se na elektrifikaciju, termičke verzije nisu uopšte predviđene. Drugi, kao što je Ford, povukao je s evropskog tržišta Ka+, kao i Opel modele Adam i Karl, dok nekadašnja grupacija PSA navodi da trojke C1, Peugeot 108 i Toyota Aygo neće dobiti naslednika, nakon što je saradnja s japanskim proizvođačem završena.

Slično je s Renaultom i grupacijom VW, njihovi predstavnici ubrzo će nastaviti da egzistiraju samo na baterije. U takvim okolnostima Mitsubishi veruje da može da profitira još koju godinu, zadržavši u ponudi Space Star, nakon što ga je po drugi put restilizovao. Razumljiva odluka ukoliko se zna da je ovaj na sceni još od 2013. godine, te da je pored evropskog namenjen i mnogim manje razvijenim tržištima, gde za njim postoji znatno veće interesovanje.

Uostalom Mitsubishi je odavno amortizovao ulaganja u njega, tako da rizik nije veliki, a ni restilizacija nije donela ništa novo osim izgleda. Ispod skuta razlike su minimalne, u tehnološkom smislu Space Star je isti kao i pre osam godina, kada sam ga po prvi put vozio. Pronađoh u mojoj arhivi i zapažanja, verujte mi mogao sam jednostavno prepisati tekst, toliko se nekadašnji utisci poduraju sa sadašnjim!

Jedino bih morao izmeniti deo vezan za agregat i izgled vozila, jer Mitsubishi je evidentno valorizovao spoljašnjost svog mališana. Ne toliko 2016. godine, kada je bila prva restilizacija, koliko poslednja. Lice je u aktuelnom stilu proizvođača (tzv.“Dynamic Shield“), dakle deluje mi nekako zaoštreno, uz obilje hromiranih površina.

Nije ružno, šta više rekao bih da je barokno, bogato i kitnjasto, što je prilično u kontrastu s ostatkom karoserije. Jer ukoliko i zadnji deo deluje relativno moderno, s LED svetlosno grupom i povećim spojlerom na petim vratima, sam profil je zaista banalan.

Malo istorije

Bez imalo sumnje osnovna „delatnost“ Mitsubishija i dalje je vezana za SUV vozila, kako ona predviđena za ozbiljnije avanture, tako i za lake krosovere. Nekada sa SUS motorima, danas sve više Hybrid Plug-in. No i pored toga, proizvođač s znakom tri dijamanta nikada nije odustao od gradskih automobila, Space Star trenutno je jedini model koji ima ovu nezahvalnu ulogu.

Stariji čitaoci verovatno se sećaju da je 90-ih godina ovaj naziv nosio jedan kompaktni minivan, a koji mu je protiv svoje volje ponovo nametnutno. Naime, u startu nazvan Mirage (čita se miraž), naziv pod kojim se prodaje u Aziji, promenjen je za evropsko tržište u Space Star, kako bi se izbegao sukob s „autorskim pravima“. Kao što verovatno znate, Mirage je između ostalog naziv francuskog borbenog aviona.

Dakle, pred nama je jedan mali gradski automobil od 3,85 m dužine, negde između A i B segmenta. Fabrikovan na Tajlandu, ovaj mališan je u neku ruku „svetski“ automobil, jer se prodaje i na tržištima izvan Evrope, odnosno u Aziji i Južnoj Americi. Svojevremeno inženjeri Mitsubishija dobili su zadatak da naprave tehnološki jednostavno i niskobudžetsko vozilo, ujedno lagano i prostrano.

Tako gledajući, misija je u potpunosti uspela (875 kg), donekle i kada se radi o dizajnu, posebno nakon poslednje restilizacije. Budimo otvoreni, iako je bio pravi unikat na ulicama Pariza, malo ko se, tek iz znatiželje, okrenuo za njim. Ukratko, nešto kao japanska produkcija iz 2000-ih godina, bez mnogo šarma, kako spolja, tako i iznutra.

Ekonomija u prvom planu

Enterijer Space Stara ne izgleda previše „očerupano“, barem kada se radi o najvišem završnom nivou, u Francuskoj nazvan Intence. Gotovo sve što se poželeti može u ovom segmentu je tu, počevši od automatskog klima uređaja, ručice menjača i upravljača obloženih kožom, kolor ekrana, električnih komandi za sva četiri prozora i spoljašnje retrovizore, startovanja bez ključa, kvalitetne tkanine na sedištim, pa sve do aluminijumskih felni od 15 cola.

Ovo se odnosi i na elektronske sisteme, spomenuću samo pomoć pri kretanju na uzbrdici, senzore za kišu i svetlost (samostalno uključuje brisače stakla i svetla), automatsko kočenje u slučaju opasnosti, uz mogućnost da detekcije pešaka, signal za upozorenje ukoliko se napusti saobraćajna traka… Naravno da sve navedeno podiže cenu, u zemljama EU najskuplja verzija  (vožena) prebacuje 16.000 evra.

Mnogo, za slične novce mogu se pronaći znatno talentovaniji evropski predstavnici iz B segmenta (Dacia Sandero, Ford Fiesta, Citroen C3), možda ne toliko dobro opremljeni ali znatno savremenije koncepcije. Ukoliko je za utehu ovaj „mali žuti“, može se pohvaliti izdašnim prostorom za četiri odrasle osobe, posebno uzevši u obzir spoljašnje dimenzije.

Realno ima ga kao kod gore spomenutih evropskih mališana iz B segmenta, dužih za 20-ak santimetara, doista na štetu prtljažnika, zapremine 235 litara. Po želji i potrebi obaraju se nasloni, ali ostvarena površina nije ravna, dok je u dnu poveća rupa za rezervni točak (opcija za pojedina tržista).

Evidentno je da ekonomija caruje, i pored maločas navedene opreme jasno je da se radi o niskobudžetskom vozilu. Plastika je već kao po običaju u kategoriji tvrda, a podne obloge jedva da imaju par milimetara debljine. Komandna tabla je klasična, ali prihvatljivo dopadljivog dizajna i pre svega funkcionalna. Prostora za odlaganje sitnica ima dovoljno, dok je instrument tabla „prosta k’o pasulj“.

Naravno da je ananalogna, s velikim pokazivačem brzine u centru i malo manjim obrtomer s leve strane. Postoji i putni računar, ali da bi se dobili željeni podaci mora se proturiti ruka kroz upravljač, što u vožnji može biti opasno. A kad smo već kod volana, recimo da se podešava samo po visini, po ugledu na vozačevo sedište.

Nalazim da se uvek sedi previsoko, ako vam to kaže neko ko ima 1,72 m visine, možete zamisliti kako se na njemu oseća vozač s još 20 cm više… Sve u svemu „srednja žalost“, što se odnosi i na agregat, za francusko, ukoliko ne i evropsko tržište, jedan jedini! Radi se o trocilindarskom 1.2 od 71 ks, koji je do prošle godine bio potpomognut snažnijom izvedbom od 80 ks.

 

Nažalost, nekada bilo sada se pripoveda, jer je ovaj koliko toliko davao utisak dinamičnosti. Sada voženi, bez turbo punjača i sa skromnih 102 Nm, može da zavara u gradskoj vožnji i pri nižim brzinama, pre svega zahvaljujući maloj težini vozila. Kao i ostali motori ovakvog tipa poseduje karakterističan promukli zvuk, posebno u višim obrtajima, u koje se penje brzo i lako. Kazaljka obrtomera, barem u nižim stepenima prenosa, za čas se nađe u maksimalnih 6.500 o/min.

Snage evidentno nedostaje za sigurna preticanja, za volanom Space Star preporučljivo je biti „zen“! Zapravo ovaj mali Mitsubishi podsetio me je Rent-a-car automobile koje iznajmljujem kada odem na godišnji odmor u Španiju ili Srbiju, dakle bazične verzije s najslabijim agregatima. Sve što se očekuje od njih je da imaju klima uređaj, odnosno da me prebace od aeodroma do željene destinacije, kao i za odlazak na plažu i lokalne deplasmane.

Nula emocija i uživanja u vožnji, jednostavno prevozno sredstvo za svaki dan, dovoljno prostrano, sigurno i pre svega ekonomično. S nepunih 6 litara u proseku Space Star to i jeste, posebno ukoliko se vozi na otvorenom putu, uz respektovanje ograničenja. Odvezoh se tako s njim od predstavništva Mitsubishija do kuće (nepunih 50 km) sa samo 4,6 l, što je tek za 0,2 litra više od mog matorog ali i dalje izuzetno ekonomičnog Renaulta Megane 1.5 dCi/100 (isti put u dolasku i pri istim uslovima).

Protiv volje provozah ga i auto-putem, gde se uverih u osetljivost na bočni vetar i površnu izolaciju kabinskog prostora. Nije ovo njegov teren, skoknuti za vikend negde u prirodu, stotinak kilometara od kuće, naravno da nije problem. Međutim, da bi se“zapucalo“ do Srbije mora se biti teški mazohista, iako, kada se zaleti, ovaj mali Mitsubishi može da pogura i do bezmalo 170 km/h…

Neuporedivo se bolje oseća u urbanoj sredini, gde do izražaja dolazi odlična vidljivost, mali poluprečnik okretanja (4,6 m) i kao što rekoh temperamentan agregat pri nižim brzinama. Nažalost, električna asistencija nije dovoljno snažna prilikom parkiranja, dok je upravljanje nedovoljno precizno i „lepljivo“.

Što se tiče cene, koliko sam mogao videti Space Star nije u ponudi na našem tržištu, tako da vam mogu preneti samo one koje se praktikuju u Francuskoj i zemljama EU. Kreće se između 12 i 16 hiljada evra, no i to je samo teorija, lako se može „ograbati“ za značajne popuste. Dileri Mitsubishija prodaju ga 15-20% jeftinije, dakle od 10 do 12 hiljada evra, doista s nižim paketima opreme, ali uvek s manuelnim klima uređajem (serijska oprema za sve nivoe).

Može i mnogo jeftinije, u Francuskoj i za samo 7.000 evra, zahvaljujući specijalnom popustu proizvođača od još 2.000 evra, plus 3.000 evra državnih subvencija, ukoliko se vrši zamena „prljavog“ i starog vozila za ekološki čisto. Kome je i to mnogo predviđen je lizing, nakon učešća od 3.000 evra ostaje još 48 rata od 79 evra mesečno (maksimum 40.000 km). Radi se naravno o osnovnoj i slabijoj verziji, na pojedinim tržištima i dalje je u ponudi snažniji motor 1.2 od 80 ks.

Osim što je performantniji, kao i kod voženog može se dobiti s automatskim menjačem CVT, uz doplatu od 1.000 evra. To bi bilo to, verujem da ovaj mali Mitsubishi ne zaslužuje više prostora. A da li zaslužuje da se nađe u vašoj garaži ili ispod prozora, zavisi od vaših potreba i pre svega sume koju treba izdvojiti za njegovu kupovinu. Ukoliko se dobije uz sve navedene povlastice i popuste, što da ne, u protivnom za te novce mogu se pronaći znatno interesantniji i performantniji modeli, čak i u superiornijem segmentu. Space Star je ipak u zrelom dobu, nikakva šminka i restilizacija ne mogu sakriti težinu godina.

Tekst i fotografije: Perica Rajković

Mitsubishi Space Star MIVEC 1.2/71

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: Hečbek
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina: 3.850/1.670/1.510 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.450 mm
Zapremina prtljažnika: 235-912 l
Masa praznog vozila: 875 kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: 3 cilindra/benzinac
Radna zapremina: 1.197 cm3
Snaga: 71 ks pri 6.000 o/min
Maks. obrtni moment: 102 Nm pri 3.500 o/min

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: Ručni/5 stepeni prenosa

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/polukruta osovina
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/doboši
Pneumatici napred/nazad: 165/65 R14

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 14,1 s
Maks. brzina: 167 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: Benzin
Zapremina rezervoara: 35 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 5,1/6 l/100km
Emisija CO2: 116 g/km

Cena

Cena u Francuskoj od 12.000 evra 

Dobre strane:

Odnos spoljašnje dimenzije/unutrašnji prostor, potrošnja, težina, oprema, privlačno „lice“

Loše strane:

Kataloška cena, performanse, pozicija za upravljačem, samo jedan motor
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 7 Ukupno 6,75 
Enterijer: 6,5
Kvalitet izrade
Karoserija: 7 Ukupno 6,75 
Kabina: 6,5
Praktičnost
Karoserija: 7 Ukupno 7 
Kabina: 7
Komfor
Napred: 7 Ukupno 7 
Pozadi: 7
Vozne osobine
Upravljivost: 6,5 Ukupno 6,25 
Performanse: 6
Šasija
Ogibljenje: 7 Ukupno 7 
Kočnice: 7
Motor
Performanse: 6,5 Ukupno 7,25 
Potrošnja: 8
Menjač
Preciznost: 7 Ukupno 7
Efikasnost: 7
Cena
Prihvatljivost: 6,5 
Ocena: 6,833

(1542)

Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
guest
42 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Sve potpisujem, uz komentar da je “nepoderiv”. Firma s kojom surađujem ima sve tri generacije upravo zbog pouzdanosti. Prvom generacijom Space Star-a su prešli preko 300.000 km s različitim vozačima i dalje svi voze bez problema, jedino se disk pločice nešto brže troše.

Peki

Cuj zaista nemam iskustva po pitanju dugovecnosti malih trocilindricnih motora, ako zaista prelazi 300.000 km to je sjajno. U mom nekadasnjem Renaultu 19 1.7 i Meganu 1.6 ispustili su dusu nakon nekih 200.000… Verujem da ce se vrlo brzo pokazati koliko su zaista pouzdani, u Francuskoj su recimo policija i zandarmerija prosle godine dobili oko 2.500 Peugeota 5008 iskljucivo s trocilindarskim 1.2 Pure Tech/130, a kako se voze dan/noc u svim okolnostima, nema boljeg testa…

Branko

Mitsubishi ima dugu tradiciju proizvodnje 3-cilindarskih motora. Npr. Smart je imao ogromnih problema sa 3-cilindričnim motorom; 2. generacija je dobila Mitsubishi-jev motor i problema nije bilo.

don

Totalno neozbiljan proizvodjac poluproizvoda zaostalih u vremenu i prostoru, ali i kao takvi nađu svog kupca. Ima neznalica.

moron

Za pohvalu je što sa slika vidim da u zadnja vrata može da stane i flaša od 1,5 litar. Ali, ono sve što je Peki napisao o vozilu, ne impresionira me ni najmanje. Pošto je u tekstu pomenuo i reč „mazohizam“,ja se bojim da je u Srbiji kupovina Mitsubishija, Subarua POTENCIJALNO upravo to. U nekoj meri čak i suzukija, mazde i honde. Ne mislim da je bilo koji od pobrojanih brendova loš, da prave đubar, ali, sva ta vozila (neka manje, a neka više, Subaru i Mitsubishi i najviše) u Srbiji su maltene teška egzotika. Što nekada, ako nemate sreće,… Pročitaj više »

S mile

U principu, dok se ne kvare, I dok ih ne cuknes negde, odlicni su. U protivnom, teske muke oko servisa, I nalazenja rezervnih, a narocito polovnih delova.

Grom

Druze Honde su neunistive masine pogledaj malo po netu koje su im cene ovde i na zapadu pa ce ti biti jasno zasto su toliko skupe, Mazda je isto vrhunska masina pogotovo ovi novi motori iz zadnjih 5,6 godina koji su proglaseni za jedne najboljih na svetu. Subaru je specifican zbog Bokser motora(i posto je redak kod nas verovatno su delovi skuplji) ali je izuzetno pouzdana masina, od ovih brendova Micubisi je najjeftiniji, i nesto manjeg kvaliteta ali posto sam vozio nekoliko , bio sam izuzetno zadovoljan pouzdanoscu obzirom na nizu cenu u klasi od vecine Evropljana . Sto se… Pročitaj više »

Pomponije

Zašto su Honde neuništive? Zar nisu imali pre dva, tri meseca opoziv više od 600.000 vozila u Americi zbog loših pumpi za gorivo? Ne postoji li masa slučajeva kod novih Hondinih 1,5 turbo benzinskih motora gde su prisutni problemi sa zagrevanjem agregata?

Ucha

Subaru 2.0 dizel je jedan od najnepouzdanijuh motora ikada proizvedenih. Benzinci su bolj, ali tromi i mnogo trose.

Branko

To vrijedi za dizele godine proizvodnje 2008 – 2010, kada su praktično svi zamijenjeni pod garancijom (pucale su radilice). Nakon toga su bili ok, ali ih više ne rade. Osim toga, Subaru Impreza WRX Sti nije baš troma… 😁

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Branko
moron

Svi „zamenjeni“ ? Neće biti da je baš tako idealno, kao u bajci. Ako se može nazvati idealnim da kupiš nova kola i onda ti „samo“ pukne radilica. Na preuzvišenom Japancu … To je takav „zajeb“ za vlasika vozila, takvo „korisničko iskustvo“, da tom brendu više nikada i ne pridješ u životu. Pri čemu su baš teške gafove imali i drugi pominjani brendovi. Mada (opet) vozim Japanca, za mene je to ista konfekcija (i isti nivo kvaliteta ) kao i bilo šta drugo.

BB

Vozio Hondu Accord 2.2 dizel na kojoj je za vrijeme prethodnog vozača dreknuo motor na nekih 40.000km, a ja sam je preuzeo sa cca 150.000km i tri godine staru, curilo ulje iz letve volana (porozan materijal pa pušta na semeringu) i razleto se kompresor klime. Ali opet je ne smatram ništa lošijom niti boljom od ostalih auta. Tako da ja ne vjerujem u priče da se nešto ne kvari. To postoji samo u bajci koja se zove marketing 😉.

moron

Ne razumem zašto pominješ tu letvu volana za tog accord-a. Svako upućen će ti to reći da je to za njega prosto bilo normalno (i da to ne umanjuje njegovu opštu ocenu kvaliteta), kao što su npr. na 307 pre restajlinga znale da češće crkavaju sijalice ( zbog oscijalicije napona i nekog mogućeg gafa sa reglerom ) ili da im odlazi ručica migavaca.
i onda je jedno dno autoindustrije, a drugo je vrh. Sasvim logično.

don

Ne razumijem zašto spominješ kvarove kad znamo da se Honda ne kvari i da se gura!?

Stari Dejan

Subaru je regularno i bez pogovora pre par godina zamenio pomenuti dizel motor motor na Legasiju iz 2008. Jedini uslov je da je auto bio sve vreme održavan u zvaničnom servisu i u slučaju havarije na radilice, dobićete sve novo o trošku pomenutih Japanaca.

moron

„Jedni uslov“ da sam vozio iz 2008. sve do danas održavao u redovnom servisu ? To ne da je izraz korektnosti, već je to kriminal. I bruka. Jer, kada kao proizvodjač „zajebeš stvar“ (kao što je Subaru zajebao da crnje nije mogao sa motorima na kojima posle odredjene kilometraže odu ležajevi, a posle i puca radilica kao „dobar dan“ ), a znaš da si zajebao (makar i naknadno postao toga svestan), a nisi svim tim „zajebanim“ sam zamenio motore ( pozvao ih da im to zameniš), onda po meni i nemaš pravo da se prema oštećenim pozivaš na protek garantnih… Pročitaj više »

Stari Dejan

Napominjem da se radi o Subaruu, sem zvaničnog servisa nemaš puno opcija.
A ja bih nekako pre opet prihvatio i to nego da se kao neki drugi prave ludi, kao što se dešavalo

Branko

Ma da, zato je tu Mercedes široke ruke…😁

Branko

Kod nas su zaista svi motori zamijenjeni, ne znam za druga tržišta. Samo VIP je imao 20-tak Forestera dizel i kod svih je zamijenjen motor. Meni su zamijenili na Legacy-ju.

moron

Da su svuda tako (blagovremeno) promenjeni ti falični motori, verovatno ne bi kod nas bilo oglasa za Subaru dizele sa opisom: „pukla radilica puko blok … “
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18220954/subaru-impreza-20td?ref=search-normal&position_ref=3

Branko

Vjerujem da je to do uvoznika. Pretpostavljam da je kod vas bila u pitanju “treća” ruka ili slično…

moron

Kod nas je Subaru „Boga pitaj koja ruka“. Mislim da nas (Balkan) godinama pokriva neka kiparska firma.

Branko

To onda puno toga objašnjava; regionalni distributer za Iraliju, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Slovačku je Subaru Italia. Vlasnici su trebali tužiti uvoznika i proizvođača.

moron

Ne, nisu vlasnici trebali tužiti proizvodjača i uvoznika, ve je taj proizvodjač, ako drži do sebe, trebalo da odradi opšti opoziv i pozove svakog od tih (nesrećnih) vlasnika da im se promeni motor. Ako kupac najpre treba da tuži proizvodjača, jadan je to brend, A što kažu: „Dobar glas se čuje daleko, a loš još dalje.“, tako da mislim da se Subaru na ovim prostorima neće uskoro oporaviti. I nije ni čudo da u Srbiji godišnje prodaju u smešno malim količinama, što ranije ipak bio takav slučaj. Ja sam Subaru nekada zaista cenio (do sutra bih mogao o tome), ali… Pročitaj više »

Branko

Ma razumijem ja tebe, ali Subaru vjerojatno misli da su ti auti na Cipru. I možda su poskaki nove motore, a Grk ih je “izdilao” ovima što prodaju polovnjake bez radilice. Imao sam nekoliko Subaru-a, ali sam sa Mitsubishi-jem puno zadovoljniji.

moron

Nije tu „zajebao“ samo kiparski uvozniik.
Sad pogledah na https://www.autoscout24.com/ i mislim da tog godišta nema manje od 20-ak komada Subarua koji u naslovu oglasa nemaju i oznaku „Motorschaden“

moron

pardon, nije „nemaju“, već „imaju“.

BB

Motorshaden, jel’ to oznaka opreme?😄

BB

Ja se ne sjećam kad sam zadnji put vidio šubaru…

don

U svici ga prodavaju dobro.

Branko

Btw po mom skromnom iskustvu, Subaru je definitivno najmanje pouzdan od svih “Japanaca”, ali nije tako loš.

N.

Nije troma ali trosi kao lokomotiva 🤣

Branko

Električna, ili… 😉

Peki

A da uzem ubrzo neki Subaru na test voznju, kada ga vec toliko spominjemo…😀

moron

Hajde 😀
Ali, šaraj malo. Nemoj odmah opet Levorg

don

Levorg, ali u drugoj boji, ista priča kao sa daciama. Nemoj da omanes🤪

don

More, al polovan , dizel…

BB

Sa ili bez radilice? 🤣😂

moron

Radilica k’o mirisna jelkica. Samo je časkom zameniš i ideš dalje …

don

Trut za volanom i matica u kabini, a radilice nek skupljaju med.🤪🤪🤪 A što sad najednom o medu, da nećes da nam uvalis teglu šećera pod med?🤪🤪🤪🤪 Begaj prevarantu, Vidiš da imamo ozbiljna posla, Subaru pa dizel. Btw,ovo sa knjižicom i samo ovlaštenim servisima vrijedi i za Kiju, i oni to zahtijevaju ako hoćeš da ti ispune opoziv. Ucjena, nigdje ne piše u ugovoru kad kupuješ auto , nema te stavke, a onda kad rade skuplji opoziv tipa izmjena vrata, a da o motoru ne govorim,onda kažu da je uvjet da je auto redovno odrZavan u ovlaštenom servisu, inače kuac!… Pročitaj više »

Branko

Neka bude obavezno neka legenda relija, npr. Impreza 1.6, atmosferac sa 4WD pogonom i CVT mjenjačem… 😂😂😂

J4ZZ3R

Malo se Vi ovde previse zajebavate na racun pouzdanosti Japanaca i mozda su pojedinci malo previse cinični, pogotovu ovi sto nisu dobro rashladjeni 😛 (prepoznace se) Ali ozbiljno sada, pouzdanost novih automobila je prilicno ujednačena tako da verovatnoca da nakon nekih 5 godina imate probleme i to uglavnom manje kod nekih krs vozila tipa Jeep i Fiat je 3 ili cak samo 2/10 kod usepsnijuh modela , a verovatnoca da Vam se to desi se japancem je obicno 1,5 do 0.5 na 10 komada. E sad neko ce reci da je to mala razlika neko ce reci da je velika.… Pročitaj više »