1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kofeinska gama marke Wey dobila „mlečnu“ prinovu Latte
Kofeinska gama marke Wey dobila „mlečnu“ prinovu Latte
0

Kofeinska gama marke Wey dobila „mlečnu“ prinovu Latte

210
0
Podelite sa prijateljima:

Great Wall ubrzanim tempom širi porodicu modela koja imena dobijaju inspirisani vrstama kofeinskog napitka. Tako, nakon što je marka Wey koja posluje u sastavu kineskog koncerna Great Wall, prezentovala 4,9 i 4,5 metara duge modele Mocha i Macchiato, pred nama je hronološki treći, ali po gabaritima, srednji brat nazvan Wey Latte. Ali, u težnji da izgrade i utemelje prepoznatljiv stil marke, deluje da su se dizajneri preigrali, pa tako sva tri modela izgledaju identično, s izuzetkom dimenzija.

Ovlaš pogled otkriva da su razlike između modela Latte i ostalih članova mini porodice samo u brojnim pojedinostima. Na primer, branici su na Latteu ukrašeni hromiranim lajsnama koji se pretvaraju u poveće očnjake, dok se svetlosne sekcije u zadnjem odbojniku položena vodoravno, dok su kod drugih „kafedžija“ ona uspravna.

Kada pričamo o veličini vozila, moramo reći da se novajlija iz ovog dela Azije ravna sa, uslovno rečeno zemljacima, modelima Nissan X-Trail ili Mitsubishi Outlander. To znači da je dug 4.668 milimetara, širok 1.890 mm i visok 1.730 mm. Između osovina se nalazi rastojanje od 2.745 milimetar.

Novajlija leži na točkovima koji uključuju naplatke prečnika ogromnih 19 ili 20 inča. I ovaj krosover u mini gami Weyija, kao i prethodna dva, je postavljen na modularnoj platformi LEMON. Ona predviđa nezavisno oslanjanje na zadnjem kraju vozila.

Enterijer svih „kafedžija“ je izveden u istom stilu. Glavna stavka koju vidimo u kabini jeste kompaktan ekran koji menja instrumentacioni klaster, gde ostaju samo informacije od drugorazrednog značaja.

Najvažniji podaci su prikazani na velikom originalnom projekcionom ekranu. On služi i za navigaciju koja primenjuje koncept takozvane proširene stvarnosti (augmented reality), što podrazumeva da se instrukcije za vožnju pojavljuju direktno na putu.

Po sredini čeonog grebena se nalaze dva monitora osetljiva na dodir. Gornji je odgovoran za prenos informacija u vezi s radom multimedije i samog automobila, dok je donji namenjen postavka uređaja za klimatizaciju, i po gabaritima je kompaktan.

Tu su i dugmad osetljiva na dodir koja su smeštena na obruču upravljača, dok je još jedan ekran ugrađen u retrovizor. Slika koju obezbeđuje kamera montirana na krmi modernog SUV-a menja odraz s ogledala koji je tradicionalan način za održavanje informisanosti o saobraćajnom statusu iza vozača.

Kineski krosover Wey Latte je predstavljen u formi klasičnog hibrida, što će reći da ne poseduje mogućnost dopune baterije. Sistem LEMON DHT može da radi u dva režima: paralelnom i serijskom. Pri malim brzinama kretanja (do nekih 35 km/h), za pokretanje točkova se koristi samo električni motor, dok se benzinski agregat uključuje samo kao generator. Kako vozilo ubrzava, tako se s pogonskim točkovima putem spojnice povezuje motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Umesto uobičajene menjačke kutije, upotrebljena je dvostepena transmisija s robotizovanim mehanizmom za izmenu „brzina“, pri čemu se drugi stepen prenosa aktivira pri brzini negde oko 65 km/h.

Hauba krije turbobenzinski, četvorocilindarski motor zapremine jedne i po litre iz kojih se izvlači 156 konjskih snaga, kao i elektromotor. Ukupna snaga oba agregata iznosi 238 „grla“. Litijum-jonska baterija poseduje kapacitet od samo 1,7 kWh, i smeštena je ispod drugog reda sedišta.

Treba reći da će gama modela Latte uključivati i čisto benzinsku verziju s turbo motorom i robotizovanom transmisijom.

Wey Latte će pokušati da zavede što više kupaca u domovini koji će imati priliku da novi san materijalizuju već od leta koje nam je sve bliže. To neće biti poslednji model kofeinske porodice modela Great Walla, pošto je zaštićen i naziv Cappucino, iako još uvek nema indicija koje će ga vozilo dobiti, jer su planovi proizvođača, čini se nezajažljivi po pitanju obuhvata game.

Naime, zvanično je potvrđeno da Great Wall planira da se vrati u segment putničkih automobila, za šta je ideja iskoristiti marku Wey! Planom je predviđen debi pune palete koja bi se sastojala od sedana i vozila iz MPV segmenta, pri čemu bi prvi prototip trozapreminskog četvorotočkaša trebalo predstaviti tokom juna. Serijska verzija će stići, ako ne bude nekakvih elementarnih nepogoda (figurativno rečeno) tek 2022. godine.

Poslastica za kraj. Kinezi planiraju da upriliče čak devet premijera, iako su prethodna iskustva kompanije s automobilima bila veoma tužna. Monozapreminski modeli Great Walla su beležili veoma loše prodajne rezultate, pa ih je kompanija ugasila još 2016. godine, fokusirajući se na ponudu krosovera i terenaca.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments