1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan atraktivan koncept Genesis X Gran Berlinetta u čast slavnog sportiste
Prikazan atraktivan koncept Genesis X Gran Berlinetta u čast slavnog sportiste
2

Prikazan atraktivan koncept Genesis X Gran Berlinetta u čast slavnog sportiste

68
2
Podelite sa prijateljima:

Korejska marka koja pretenduje na premijum status, Genesis je predstavio viziju superautomobila iz kategorije GT-a, i to je učinio još u decembru prošle godine. Zapanjujući kupe Genesis X Gran Berlinetta je već dostupan za trke u video igrici GranTurismo 7, ali je takođe napravljen i model prirodne veličine i taj stiže, kao što vidimo, u svetlo narandžastoj boji.

A evo sada je spreman i drugi primerak, posvećen čuvenom trkaču Žaku Iksu. Čovek se prethodno takmičio u Formuli 1, Dakaru i Le Manu, a nedavno se pridružio timu Genesisa kao ambasador i savetnik.

Personalizovana verzija se razlikuje od svetle prvog prototipa po diskretnoj i elegantnoj kombinaciji boja. Karoserija je završeno ofarbana u bogatoj „ponoćno-plavoj“ boji, s velikom belom trakom koja prolazi preko haube i prednjih blatobrana. Ovo je ista ona matrica koja se nalazi na trkačkom šlemu Džekija Iksa.

Sam superautomobil se izdvaja ne samo po svojim glatkim oblicima, već i po skroz osobenim lukovima iznad točkova i ovalnom zadnjem delu sa ugrađenim spojlerom i kočnim svetlom u stilu Formule 1. Naravno, postojale su porodične karakteristike poput „kljuna“ na prednjem kraju i dvostruke LED trake.

Unutrašnjost kupea po imenu Genesis X Gran Berlinetta do sada nije objavljivana, a uvid u kabinu postoji samo u onoj meri u kojoj to omogućava pristup crtežima i renderima. Ekran multimedijalnog sistema i dugmad za kontrolu klime su uredno integrisani u čeoni panel. Vozač sedi zavaljen u naslon, ispred njega se nalazi volan sa ugrađenim ekranom za instrumentaciju i kontrolne ručice.

Poznat je i navodni mehanički sadržaj kupea po imenu X Gran Berlinetta. Na prednjoj strani, u okviru međuosovinskog rastojanja, nalaziće se motor tipa Lambda 11 V6, a koji je u stanju da se zavrti do 10 hiljada obrtaja u minuti i koji proizvodi 882 konjskih snaga i 1.071 Nm najvišeg obrtnog momenta. Pomaže mu aksijalni elektromotor Yasa E, koji razvija dodatnih 204 „konja“ i 266 Nm.

Ukupna najveća snaga tako koncipiranog pogonskog sklopa iznosi čak 1.086 „grla“ i 1.337 Nm, što Genesis glatko kvalifikuje da bude oslovljavn kao hiperautomobil.

Kako bilo, od startda do sada govorimo samo o nepokretnoj maketi s nazivom Genesis X Gran Berlinetta. Pride, nema ni priča o tome da bi se mogao sklopiti pokretni automobil. Delo potpisuje nedavno utemeljena sportska divizija Genesis Magma, pa samim tim postoje izvesni, neveliki izgledi da se upriliči maloserijska proizvodnja.

AutoRepublika

(68)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Genesis X Gran Berlinetta je veoma lep sportski auto sa vrhunskim karakteristikama. Crnoplava boja „noci“ stoji mu izvanredno i daje odlican kontrast svetlim i svetlecim detaljima. Medjutim, napred mi nesto smeta – veliki, siroko razvucen trougao izaziva asocijaciju na usta i to ne obicnih vec onih koja su automobili u filmu „Cars“ dobili da bi oziveli! Nije to nista ruzno ali ostavlja utisak neozbiljnosti, sto karakteru ovog superautomobila uopste ne odgovara! 🙂 Dole je moj predlog za popravku. Imam ih jos nekoliko ali mislim da je ovaj najbolji.

comment image

Matija

Evo kako mi izgleda Genesis sa velikim trouglom:

comment image