1. Home
  2. Prezentacije
  3. Opel predstavio novu Mokku (GALERIJA)
Opel predstavio novu Mokku (GALERIJA)
15

Opel predstavio novu Mokku (GALERIJA)

1.47K
15
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela Mokka značajno je drugačija od prethodnika, a najveći novitet je pojava i EV varijante. 

Ne viđa se svakodnevno da neki nemački proizvođač napravi ovako radikalne izmene između dve iteracije nekog modela. No, očito da je Opel pod francuskim uticajem otkako je deo PSA grupe, te se rešio na ovakav drastičan koran.

Vizuelno, dominira Opel novi Vizor anfas koji je ujedno jedan od najatraktivnijih u segmentu. Nemačka marka najavljuje da će Vizor u narednim godinama naći svoju primenu i kod drugih modela tog brenda. Na bočnoj strani proteže se dugačka hromirana lajsna koja kao da odvaja bok od krova automobila. Na zadnjem delu vozila vidimo umereniji dizajn.

Verovali ili ne, ali nova Mokka je čak 12,5 cm kraća od prethodnika, ali uprkos manjoj dužini ima i 2 mm veće međuosovinsko rastojanje. Skraćivanje se obavilo krajnje jednostavno – umanjeni su prednji i zadnji prepusti. Trebalo bi naglasiti i da je nova iteracija šira za 10 mm. Opel navodi da je Mokka sada daleko lakša za manevrisanje u urbanim uslovima.

U kabini dominira dualni sistem ekrana, od kojih se jedan koristi za kontrolu info-zabavnog sistema, dok drugi igra ulogu instrumentalne table. Displej za informativno-zabavni sistem dolazi isprva sa dijagonalom od 7 inča, dok je u boljim paketima opreme dostupan onaj od 10 inča. Instrumentalni panel ima dijagonalu od 12 cola. Opel je rešio da ne eliminiše sve fizičke komande, pa su tako one od krucijalne važnosti (poput klima uređaja) i dalje dostupne na centralnoj konzoli.

Druga generacija Mokke postavljena je CMP platformu PSA grupacije, što omogućava značajnu uštedu u masi. Opel navodi da je Mokka mk2 sada lakša za 120 kilograma, te da je torziona čvrstina uvećana za 30%.

Nemačka marka nije dala informacije u vezi sa ponudom agregata, ali mi verujemo da će paletu činiti 1,2 PureTech u raznim konfiguracijama i 1,5 BlueHDi. Na predstavljanju, pres zvaničnici Opela fokusirali su se na električnu varijantu Mokke, koja je preuzela pogonski sklop koji koristi nekolicina modela u PSA grupaciji.

Dakle, u pitanju je jedan elektromotor koji nudi 136 konjskih snaga i baterija od 50 kWh, kao i recimo Peugeot e-208. Domet Mokke je prema WLTP protokolu 321 kilometara, kao jedna od prednosti navodi se i mogućnost priključka na brzi punjač od 100 kW gde se 80% baterije napuni za pola sata.

Što se tiče tehnologije, Opel će na novoj Mokki standardno nuditi LED svetla, a opciono je moguće uzeti i LED Matrix tehnologiju, što je praktično neviđeno u ovom segmentu. Osim toga, kao opciona oprema nude se i adaptivni tempomat, te kamera sa pregledom od 180 stepeni za vožnju unazad, i brojni drugi napredni sistemi.

Opel će početi da prima narudžbine za novu Mokku tokom leta, dok će prvi primerci biti isporučeni početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(1465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Osim one sada već „tradicionalne“ lajsne preko C stuba, sve ostalo mi je vizuelno ok.

Slavko

Bas to sto kazes za lajsnu…mada, ovde lepse izgleda nego na Astri karavan.
Inace, pogotovo u ovoj zelenoj boji, jako atraktivno izgleda, skroz dosledno koncept vozilu.

moron

Na astri karaan ta lajsana još i lepo deluje u višim paketima, kada je hrom plastika. Ali, sa onom mat crnom plastikom, meni baš otužno deluje.

Balkanboj

Najlepši dizajn od svih Peugeot/Citroën.a.

moron

Slažem se.

Dikh tu kava

Да л’ због Манта колоризације, или због објективне привлачности, мени је ово до сада убедљиво најпожељније у сегменту. Чиста десетка.

Don

Koliko je losa konstrukcija bio prošli model pokazuje poredjenje sa ovim u najavi,120kg manje a pitanje koliko je ovo teško , kraći a veći medjuosni razmak itd, a ovo je stvari koji pezo,2008?
I kako to biva, dok je stario bio aktualan onda je glasilo “solidnost izvedbe ogleda se i u masi” a kad je novi aktualan onda imamo “napredak pokazuje manja masa u odnosu na prethodni model”. Kupac je budala.

moron

Kupac je kupac. Pojede sve što mu se servira.

D_C

Ili ipak ne? Ne znam koliko se prethodna generacija Mokke pokazala uspesnom na trzistu.

moron

Don,
ovaj novi opel je kraći 15 cm od 2008 ( 430 i 415 cm).

Don

Krasno , napišem post, odem po link i sve mi je izbrisano , bem ti android. Dakle,mogli su mu podariti 15 cm gepeka , ali se morao kak ti distancirati od izvora . Ovako na slikama i nije loš,osim volana, taj je kriminalnog dizajna.
Da malo materijali budu kvalitetniji neg sto su do sada u opelima. A cijena im brzo pada, evo gledam ovo (nužda natjerala).https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=300770580&utm_source=sharedAd&utm_medium=android

I found this offer at mobile.de:

Opel Insignia 1.6 CDTI Business Edition 88kW S/S
First Registration: 04/2015
Mileage: 85.000 km
Fuel: Diesel
Power: 88 kW (120 Hp)

Price: €7,999

Bungi

Sa ovom bočnom lajsnom bi trebalo nešto uraditi.Ili je produžiti po donjoj ivici stakla zadnje haube i po bokovima prednjih blatobrana do maske ili je potpuno izbaciti.Ovako je nedorečena, na pola puta.Što se tiče dizajna, zasad je to najljepše SUV izdanje PSA grupacije.

da11

2008 je 2008 puta ljepsi od ovog.

Bungi

Ukusi su različiti, sve je u oku posmatrača.

Don

Vidiš kako oni uzmu prednji dio i izmijene mu farove i eto auta, ali zašto se niko ne uhvati djulije i djulijete da im izbace nove farove, oštriju facu da naprave, smrknutu, zajebanu…biznis, samo takav.