1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. Aurus Komendant će učestvovati na reliju Dakar naredne godine
Aurus Komendant će učestvovati na reliju Dakar naredne godine
3

Aurus Komendant će učestvovati na reliju Dakar naredne godine

783
3
Podelite sa prijateljima:

Ruski proizvođač automobila Aurus je objavio planove u pogledu učešća na godišnje reliju Dakar za 2022. Za tu priliku će biti pripremljena trkačka verzija Komendanta prilagođena terenskoj vožnji, koja se upravo nalazi u postupku testiranja na zatvorenim lokacijama.

Reli primerak Aurusa Komendanta se trenutno testira na trening centru Dmitrov u okviru poligona NAMI-ja. Bilo kakvo prisustvo trećih lica, a daleko bilo novinara, strogo je zabranjeno, pa su u javnost dospele samo ove fotografije s testnih seansi, zahvaljujući snalažljivosti i hrabrosti novinara iz bratske nam države. 

Trkački primerak Komendanta poseduje dvobojnu kombinaciju na karoseriji i logotipe sponzora. Ovaj SUV se od standardnog razlikuje po ugrađenim izdržljivijim amortizerima i oprugama, koje su donele viši klirens za nekih dvadeset santima.

U kabini su montirana dva sedišta prikladna nameni, takozvane kadice, a tu je i metalni kavez, opet u skladu s prilikom. Ostaje da se vidi koji će motor biti upotrebljen za pogon ovog trkačkog SUV-a. Najverovatnije je da će se i tu naći jedinica V8 sa 4,4 litra zapremine i oko 600 konjskih snaga. Sila se na točkove prenosi preko devetostepenog automatskog menjača.

Vođa ruskog tima će biti pobednik evropske serije Le Mansa, svetski šampion u trkama izdržljivosti Roman Rusinov. Čast da upravlja trkačkim Komendantom je pripala najuspešnijem vozaču Formule 1 s ruskim pasošem, odnoso Danilu Kvajtu.

Po mišljenju eksperata, učešće Aurusa Komendanta na reliju Dakar će umnogome doprineti da se za novouspostavljenu marku iz Rusije naširoko čuje. Pride, i domaće zvezde su se obavezale da će raditi na promociji nacionalnog brenda u međunarodnoj areni.

AutoRepublika

(783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Imali u timu koga iz Kamaza? Ako ima, biće veselo…

S mile

Uh, reklamu ce dobiti, ali po kojoj ceni. Skupo je to zadovoljstvo. Od pripreme auta, ekipe, servisa, mada, sve to placa Majka Russia.

BB

Ako iko ima iskustva u tom reliju imaju oni, okupirali nekoliko prvih mjesta nekoliko godina u kamionskom takmičenju… A za promociju države to nisu velike pare.