1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Formula 1 će naredne sezone imati čak 23 trke!
Formula 1 će naredne sezone imati čak 23 trke!
1

Formula 1 će naredne sezone imati čak 23 trke!

189
1
Podelite sa prijateljima:

Na pragu su velike promene za najbrži cirkus na svetu.

Rekord Formule 1 po pitanju održanih trka u jednoj sezoni jeste 22, a to će biti oboreno već naredne godine kada će se vozači u bolidima nametati čak 23 puta!

Sezona će biti otvorena 18. marta u Bahreinu, a grid će se zatim seliti redom u Saudijsku Arabiju, Australiju, Italiju (VN Emilije Romanje), pa Majami u SAD, Španiju (Barselona) itd…

Naravno, noviteti u kalendaru jesu pomenuta VN Majamija koja će se održati od 6. do 8. maja iduće godine, kao i povratak Formule 1 u Australiju, Kanadu, Singapur i Japan, odakle je ovaj šampionat odsustvovao zbog pandemije korona virusa.

Interesantno je i da će sledeće godine biti održana poslednja VN Rusije u Sočiju, jer se ova trka od 2023. godine seli u Sankt Peterburg, rodni grad Vladimira Putina.

Takođe, 2022. godine u kalendaru neće biti VN Katara, jer će ova zemlja biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, tako da će morati da se posveti tom događaju. Nakon toga, 2023. Katar će opet biti domaćin i Formuli 1.

Zanimljivo je da je rukovodstvo F1 poslušalo brojne kritike fanova na račun trka u Italiji koje su bile izuzetno zanimljive tokom prošle godine, tako da će sledeća sezona imati dva nadmetanja na Apeninskom poluostrvu – na Imoli od 22. do 24. aprila, kao i na Monci od 9. do 11. septembra…

Evo kalendara za sledeću godinu u Formuli 1:

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Montreal, vidimo se 😉