1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Da li bi vozači trebalo da imaju veći uticaj na odluke u Formuli 1?
Da li bi vozači trebalo da imaju veći uticaj na odluke u Formuli 1?
2

Da li bi vozači trebalo da imaju veći uticaj na odluke u Formuli 1?

138
2
Podelite sa prijateljima:

Koronavirus je potpuno poremetio F1 kalendar, ali i auto-moto sport generalno. Da li vozači treba da se pitaju na koji način će biti oblikovan kalendar za 2020.?

Nakon otkazivanja prve trke sezone u Australiji, otkazane su i one u Bahreinu, Kini i Vijetnamu, a pod znakom pitanja su velike nagrade Holandije i Španije.

Šefovi Formule 1 su trenutno angažovani sa zdravstvenim ekspertima i zvaničnicima na svakodnevnoj bazi u pokušaju da se formira kalendar od bar 16-17 trka, što bi moglo da rezultira da F1 revidira sopstvena pravila i ukine letnju pauzu da bi se u taj period možda ubacile neke otkazane trke.

Međutim, nameće se pitanje da li bi Formula 1 trebalo da konsultuje vozače i da li bi oni morali da imaju veći uticaj na odluke u okviru svoje asocijacije, GPDA?

Šestostruki šampion, Luis Hamilton, zajedno sa Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom, bio je među vodećim vozačima koji su u pitanje doveli smisao održavanja trke u Melburnu, s tim što je Hamilton sugerisao da je forsiranje F1 menadžmenta da se sezona započne, motivisano pre svega novcem.

Što se nas tiče, smatramo da vozači treba da imaju veći uticaj na ključne odluke, jer na kraju krajeva, sve se vrti oko njih.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Lola

Isto koliko i vozači u Gebruder Weissu.

Renault Terminator

🤣👍