1. Home
  2. Sport
  3. Izgubio sponzora zbog odustajanja u video igrici (VIDEO)
Izgubio sponzora zbog odustajanja u video igrici (VIDEO)
0

Izgubio sponzora zbog odustajanja u video igrici (VIDEO)

189
0
Podelite sa prijateljima:

Takmičenja u gotovo svakoj disciplini profesionalnog auto-moto sporta miruju ovih dana zbog epidemije virusa korone, ali istovremeno cveta biznis virtuelnih trka. Jedan od takvih sportova je NASCAR šampionat, koji je pre nekoliko sedmica osnovao onlajn seriju, poznatu kao iRacing Pro Invitational, a cilj je pružiti vozačima šansu da se ipak trkaju, pa makar to bilo i samo u video igricama.

Trke se održavaju nekoliko puta sedmično i većina profesionalnih vozača učestvuje sa ciljem da se zabavi. Ali nekada se stvari malo otmu kontroli, a kao posledica toga, događaji mogu da imaju velike posledice u stvarnom životu. Nečuvena situacija se desila prethodne sedmice pa je vozač Derel Volas izgubio sponzora samo zato što je napustio igricu posle ranog incidenta.


Tokom trke na stazi Bristol u nedelju, došlo je do sudara već u 11. krugu od ukupno 150. Tada je Volas udario u Klinta Bojera i izazvao svađu između dva vozača. Volas je napustio daljnsku „trku“ i posle na svom Twitter nalogu napisao kako „ne shvata ovo sr.nje ozbiljno i nema nameru da se ponovo takmiči“.

Dok su se mnogi složili sa njim, tako nije smatrao dugogodišnji sponzor Blue-Emu. Ova firma za proizvodnju lekova protiv bolova je sponzorisala Volasa na desetak trka u protekle tri sezone, ali je najavila da prekida dalju saradnju jer „ne želi da sarađuje sa vozačima koji odustaju, pa makar bila reč o video igrici“.

Štaviše, Blue-Emu je predao otkaz vozaču takođe preko Twittera i to je učinio tako što je okačio sliku američkog predsednika Donalda Trampa uz njegovu čuvenu (rijaliti) rečenicu „You are fired!“ („Otpušten si“). Potpredsednik kompanije Ben Blesing je kasnije obrazložio odluku time da njegova firma ne želi da sponzoriše vozače koji se ponašaju kao tinejdžeri.

Iako je Blue-Emu relativno mali sponzor, potrebno je spomenuti da Volas vozi za nekada slavni tim Ričard Peti Motorsport koji trenutno prolazi kroz veliku krizu i očajnički mu je potreban svaki dolar. Volas zauzima 18. mesto u generalnom plasmanu posle četiri vožene trke ove sezone dok je prošle sezone završio kao 28.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments