1. Home
  2. Vesti
  3. Kako će izgledati paleta motora nove Opel Astre?
Kako će izgledati paleta motora nove Opel Astre?
2

Kako će izgledati paleta motora nove Opel Astre?

3.98K
2
Podelite sa prijateljima:

Prema poslednjim informacijama, Opel će predstaviti novu generaciju Astre u septembru tekuće godine. 

Šesta iteracija Astre je verovatno i jedna od najiščekivanijih premijera ove godine, a nemačka marka saopštila je da će prozvodnja novog modela početi u fabrici u Riselshajmu 30. avgusta.

O izgledu se do sada mnogo govorilo, pre svega zbog primene Vizor anfasa koji je inaugurisan na novom Mokkom. No, daleko interesantnije pitanje je šta će Opel ponuditi kada je reč o agregatima?

Dve pogonske jedinice su sigurno – to su 1,2 PureTech i 1,5 BlueHDi, odnosno benzinac i dizelaš iz PSA grupacije koji su našli primenu u velikom broju modela. Benzinski agregat je trocilindraš, dok se „naftaš“ može pohvaliti sa četiri cilindra.

1,2 PureTech trebalo bi da bude dostupan u varijantama sa 110, 130 i 155 ks. I tako veruju nemački mediji. Germanski novinari su takođe uvereni da će Opel ponuditi dve verzije dizel agregata – sa 100 i 130 ks. Ovako nešto se čini manje verovatnim, jer je nedavno prikazani Peugeot 308 dostupan samo sa snažnijim izdanjem od 130 „grla“.

Već neko vreme se govori i o tome da bi Astra kasnije mogla da dobije i četvorocilindarski benzinski motor – 1,6 PureTech, mada autoru ovih redova (Đ.P.) takav razvoj situacije deluje nerealno.

Kako će nova Astra biti postavljena na EMP2 platformu koju koriste i bratski Peugeot 308 i DS4, tako će i ona imati pravo na plug-in hibridna izdanja. I na ovom polju vlada prava zbrka sa informacijama, jer francuski i nemački automobilski novinari donose oprečne informacije.

Tako se može pročitati da će budući Opelov kandidat u C segmentu biti dostupan sa plug-in hibridnim verzijama sa 150 i 225 ks (kako kažu određeni francuski stručni portali), odnosno 180 i 225 ks kako tvrdi većina germanskih publikacija. Osim toga, priča se i o potencijalnom hibridnom hot heču koji bi koristio plug-in hibridnu postavku sa čak 300 ks (prenetu iz Peugeota 3008).

Kako je rukovodstvo Peugeota nedavno odbacilo ideju o hibridnom performantnom hečbeku, izvesno je da uprava Stellantisa neće ni proizvođaču iz Riselshajma dozvoliti da se uputi u takav poduhvat. Umesto toga, stigla je nova glasina – potencijalna električna 308-ica.

Navodno, Peugeot bi mogao da plasira i EV izdanje svog hečbeka, a ukoliko do toga dođe, onda nema sumnje i da će Opel krenuti istim stopama, pa da će šesta generacija Astre biti i prva koja će dobiti električnu varijantu.

Opel je već potvrdio da će sledeće godine predstaviti Astru u karavanskoj verziji, no očekuje se da će ponuda motora ostati ista kao i kod hečbeka.

AutoRepublika 

(3979)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

PHEV verzija sa 150 ks, ako bi cijena bila u skladu sa snagom, bi mogla biti primamljiva opcija.

Don

Uz besplatnu lobotomiju prethodno.