1. Home
  2. Vesti
  3. Američki novinari kineski Zeekr opisali kao kombijevski Rolls-Royce
Američki novinari kineski Zeekr opisali kao kombijevski Rolls-Royce
2

Američki novinari kineski Zeekr opisali kao kombijevski Rolls-Royce

278
2
Podelite sa prijateljima:

Teško da u nekom delu sveta može kao neopažen da se opiše uspeh kineskih proizvođača automobila. Proizilazi da ni Amerikanci nisu imuni na šarm novog proizvoda na četiri točka koji potpisuje Geelijeva marka Zeekr, čim ga opisuju kao „Rolls-Royce među kombijima”. Novinari redakcije Carscoopsa su upravo tim rečima dočarali stečeno mišljenje o predstavljenom vozilu.

Pod lupom se našao primerak kineske marke s oznakom 009 i u najbogatijem paketu opreme. Kolega je uporedio Zeekrov najnoviji monovolumen s britanskom luksuznom markom, primetivši ultra-prestižan enterijer, laserski urezane kovane točkove i gigantski informativno-zabavni sistem.  U Sjedinjenim Državama veruju da bi pojava ovakvih monovolumena mogla da ih natera da preispitaju svoj stav prema MPV segmentu, u celini posmatrano.

Kineski automobili u Severnoj Americi su još uvek malo poznati, jer su zbog Trampove protekcionističke politike carine na vozila iz Narodne Republike veoma visoke. Međutim, nedavno su novinari iz Sjedinjenih Država počeli da prate uspehe kineske automobilske industrije, a napredak mladih brendova nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na primer, najbolja verzija Zeekra 009-a je „osvojila“ laskavo poređenje s aristokratskom markom, iako detalji o opremi kombija još uvek nisu poznati.

Amerikanci tvrde da će miniven imati pogon na sve točkove i dvomotorni pogonski sklop sa 544 konjske snage. Ali u stvari, četvorosed Zeekr 009 će biti mnogo moćniji: nakon ažuriranja, pa će tada minivan dobiti druge električne motore sa ukupnom snagom od 789 „grla“! Očekuje se da će top verzija biti u ponudi s trakcionom baterijom od 140 kilovat-časova, odnosno, da će domet bez dopune biti na nivou od oko 800 kilometara.

Cene VIP verzije Zeekra 009-a, one koja nudi mesta za samo četiri putnika, biće obnarodovane 19. aprila, ali je već jasno da će novitet biti skuplji od 83 hiljade američkih dolara, što je impresivan iznos po kineskim standardima, ali je i dalje veoma udaljen od onoga što BMW traži za pravi Rolls-Royce, a koji za najskromniji model, u donedavno najmnogoljudnijoj zemlji, s cenom kreće od oko 650 hiljada dolara.

AutoRepublika

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kako bi bilo da Cadillac lansira superluksuzni miniven?

MRN

Baš ova teza iz naslova je i meni pala na pamet dok sam čitao prethodni članak AR-a u ovom vozilu