1. Home
  2. Vesti
  3. Na placu Tesle više od deset hiljada nekompletnih vozila
Na placu Tesle više od deset hiljada nekompletnih vozila
3

Na placu Tesle više od deset hiljada nekompletnih vozila

4.16K
3
Podelite sa prijateljima:

Juče je sajt Electrek preneo informaciju koja bi se mogla ispostaviti pravom noćnom morom za američkog proizvođača električnih automobila. Naime, kolege navode da se više od deset hiljada primeraka elektromobila s oznakama marke Tesla nalazi parkirano na površinama isped Gigafabrike u Frimontu. Razlog zbog su vozila u fabričkom krugu nije preciziran, ali je očigledno da je u pitanju nedostatak koji je dovoljno značajan da bi sprečio nameravane isporuke vozila.

Po svemu sudeći se ovde radi o nekompletnim automobilima kalifornijske kompanije, koja se svojski potrudila da ništa od ovoga ne dođe do javnosti, a potom i da ne otkrije niti jednu pojedinost o slučaju. Međutim, izvori bliski slučaju, a koji su bili voljni da stupe u kontakt s medijima, kažu da su problematični primerci Modela 3 i Model Y, kojima nedostaje jedna ili više komponenti.

U svakom slučaju, broj neprodatih automobila nije beznačajan, pogotovu što neki sagovornici medija navode da je moguće da na parkingu leži i svih 20 hiljada jedinica. Međutim, ni to nije kraj loših vesti, jer bi se problem lako mogao produbiti u slučaju da ostanu aktuelni poremećaji u lancu snabdevanja. Sekiracija rukovodstva bi nastavila da se širi, čak i u slučaju rešenja s isporukama, ali nedovoljnom brzinom.

“Nemamo pojma kada bi ovaj kontigent mogao biti spreman za isporuke. Što duže to sve bude trajalo, to će veći logistički izazov u vezi isporukom postati”, komentarisao je glavni i odgovorini urednik Electreka Fred Lamber, koji je istovremeno i potpisao predmetni članak.

Tesla proizvodi vozila koja ne isporučuje distributivnoj mreži pre nego što kupoprodaja bude ugovorena, što u značajnoj meri komplikuje život licima angažovanim u logistici, uz nemogućnost držanja visokog nivoa zaliha.

Ipak, prema navodima doušnika Electreka, uprava američke firme je odlučila da će ipak poslati ova vozila na prodajne punktove, nakon čega bi se ovlašćeni servisi marke Tesla, dalje bavili ovim problemom, odnosno kompletiranjem vozila. Za sada centrala nije pružila nikakve dodatne informacije, mislići na nekakav vremenski okvir, niti je izašla s nekakvim pojašnjenjima u vezi slučaja. 

Kada neka dalja, dublja informacija na ovu temu prostruji globalnim medijima, bićemo spremni da vam je prenesemo.

AutoRepublika

(4161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kako li se samo onda svojski trude da svi njihovi nedostaci ne budu prezentirani u pravom svjetlu, kako li se samo svojski trude da ih prikriju kad 10k auta na parkingu drže i to se svojski trude da sakriju. Nismo mi…

TheStig

Opšte poznata činjenica da im je sve počev od farbe preko razmaka između panela do unutrašnosti dno kvaliteta za tu cijenu koštanja. Radnici ugnjetavani, kontrole kvaliteta nikakve a plate mogu misliti. Pravi kapitalizam domaćinski američki, ujka Sem upakovao za mase.

moron

Kasni isporuka Bosch pumpi ili Solex karburatora ?