1. Home
  2. Vesti
  3. Koenigsegg ne želi EV u svom portfoliju
Koenigsegg ne želi EV u svom portfoliju
0

Koenigsegg ne želi EV u svom portfoliju

214
0
Podelite sa prijateljima:

Kristijan fon Kenigseg, osnivač i izvršni direktor čuvenog brenda, izjavio je da bi radije da njegovi automobili budu isuviše kompleksni, nego da dodaje bespotrebnu masu vozilu.

Kristijan je dodao da lično nema ništa protiv električnih automobila, šta više on sam poseduje Teslin Model S koji kako kaže, koristi na svakodnevnom nivou. Upitan da li je upravo Model S bio inspiracija za četvorosed Koenigsegga – Gemeru, on daje negativan odgovor.

„Gemera je projekat na kojem se dugo radilo i ta ideja je starija od Modela S. Ono što me je inspirisalo sa Teslinim automobilom jeste momentalna isporuka snage“, rekao je šef švedske marke.

Ipak, Kristijan dodaje da u ovom trenutku, Koenigsegg nije zainteresovan za čistokrvni EV model. „Imamo tehnologiju da to uradimo. Imamo invertere, elektromotore, baterije… Ali nećemo napraviti EV. Moja filozofija je da je malo komplikovaniji hibridni automobil sa SUS agregatom, ali sa značajno manjom masom, ipak bolji put“, kazao je Kenigseg.

Osim toga, on je dodao i da u ovom trenutku nema ni ekoloških razloga da njegova marka uđe u sferu električnih modela. „Free valve tehnologija, između ostalog, omogućava i korišćenje raznih goriva, mnoga od njih prilikom sagorevanja daju minimalnu emisiju štetnih gasova“, zaključio je osnivač Koenigsegga.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments