1. Home
  2. Vesti
  3. Kriza pritiska, a BMW grupa nastavlja da beleži ogroman profit
Kriza pritiska, a BMW grupa nastavlja da beleži ogroman profit
2

Kriza pritiska, a BMW grupa nastavlja da beleži ogroman profit

188
2
Podelite sa prijateljima:

Prema zvaničnim podacima BMW grupe, to preduzeće je u prvoj polovini tekuće godine udvostručilo svoj profit na celih 16,1 milijardu evra. 

Kompanija pod čijim skutima su tri brenda (BMW, Mini i Rolls-Royce) je u razdoblju od januara do juna 2022. godine ukupno prodala 1.160.094 četvorotočkaša. Ipak, iz Minhena upozoravaju da neće biti moguće dostići prodajne ciljeve koji su zadati za ovu godinu. Kao glavne prepreke ističu nedostatak delova i sve višu cenu energenata.

Zanimljivo je da je BMW grupa zapravo indeksirala pad prodaje novih vozila i to od 13,4%, ali im to nije predstavljalo problem da ostvare ogromnu zaradu. Čini se da svetska kriza odlično prija premijum i luksuznim brendovima, kakvi su oni koji se nalaze pod upravom giganta iz Bavarske.

Ono čime se posebno ponose odgovorni u BMW-u jeste prodaja baterijskih i elektrifikovanih automobila. Od početka godine dostavili su gotovo 185.000 takvih vozila, uz rast veći od 20%. Takođe, ovakvi modeli sada imaju učešče od skoro 16% u prodaji BMW grupacije.

Posebna pažnja posvećena je isporukama električnih četvorotočkaša. Od januara do juna ove godine, do kupaca je stiglo 75.890 električnih automobila, što je drastično bolji plasman naspram istog perioda prošle godine kada je prodato nekih 36.000 električnih modela.

Kao što bi legendarni pokojni sportski komentator Duško Korać rekao: „Nema zime za Eskime!“

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

A na drugoj strani vest

„Pad profita Toyote za 42 odsto“

Ajd neka mi neko objasni, K A K O….

Renault Terminator

Pa kako,pa maestralno,maestralno🤣…
https://youtu.be/bmfqAi3GIio