1. Home
  2. Vesti
  3. Ford je još jednom odložio početak prodaje modela Bronco
Ford je još jednom odložio početak prodaje modela Bronco
0

Ford je još jednom odložio početak prodaje modela Bronco

152
0
Podelite sa prijateljima:

Povratak Fordovog terenca s natpisom Bronco, i to posle 24 godine odsustva, je označeno u medijima „preko bare“ kao najveća premijera na ovom tržištu tokom ove decenije, ali kako stvari stoje. situacija postaje sve veći košmar od kog proizvođač nikako da se oporavi.

Naime, Bronco je najavljen u januaru 2017. godine na Salonu automobila u Detroitu, ali i tada je rečeno da je tek u ranom procesu razvoja i da ga ne trebamo očekivati još najmanje nekoliko godina. Premijera je zakazana za istu lokaciju ove godine, ali naravno, onda nas je zadesila epidemija novog korona virusa zbog koje je Bronco debitovao, i to na internetu, tek tokom letnjih meseci.

Prvi primerci su trebalo da bidu isporučeni kupcima posle Nove godine, ali kako stvari stoje to će se desiti tek na leto 2021. godine. Pa u čemu je problem?


Kao i za sve drugo ovih dana, drugi najveći američki proizvođač je za ovakav epilog okrivio situaciju s pandemijom . Konkretnije, Ford kaže da je problem u dobavljačima koji nisu u stanju da isporuče naručene delove, zbog čega će proizvodnja kasniti najmanje šest meseci.

Sajt Automotive News kaže da problem leži u firmi koja proizvodi krovove za terenca, ali nije specificirao ime. Kao što je poznato, Bronco pruža opciju da se krov i vrata skinu relativno lako, pa je Ford odlučio da iskoristi jednog od partnera za njegovu proizvodnju. Reč je o nemačkoj firmi Webasto.

Automotive News takođe prenosi da je pomerena i premijera ekstremnog izdanja pod značkom Sasquatch sa turbo motorom u konfiguraciji od šest cilindara i manualnim menjačima, a na njega će javnost morati da sačeka do 2022. godine. Ford prenosi da svi oni koji su rezervisali svoj Bronco, imaju rok do kraja marta da finaliziraju kupovinu ukoliko žele da im terenac bude isporučen na leto.

Vozila su trenutno u procesu proizvodnje dok će krov nemačke firme biti dodat kasnije. Ford je ranije izjavio da je do sada primio preko 240.000 narudžbina, pa žele da krene sa proizvodnjom što je pre moguće.


Potrebno je takođe spomenuti da manji model Bronco Sport, koji deli samo ime sa terencem, nije pogođen ovim problemom.

Američkom gigantu je veoma potreban uspešan Bronco, pošto je kompanija otkazala gotovo sve putničke automobile „preko bare“ sa izuzetkom Mustanga. Ovaj potez sigurno nije obrabrujuć, ali Bronco uživa u toliko velikom ugledu da nema sumnje da će javnost biti voljna da sačeka još nekoliko meseci kako bi ga naposletku videla u izložbeno-prodajnim salonima amerčke marke.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments