1. Home
  2. Vesti
  3. Debi restilizovane Dacije Duster zakazan za april 2021. godine
Debi restilizovane Dacije Duster zakazan za april 2021. godine
0

Debi restilizovane Dacije Duster zakazan za april 2021. godine

330
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski mediji prenose da je Renault nameran da verziju Dacije Duster namenjenu evropskim kupcima, koja je prošla kroz proces zatezanja bora, predstavi u aprilu naredne godine. Više, jedan od drugih nezavisnih izvora su potvrdili ovu informaciju, dodajući neke pojedinosti na temu opreme koju će posedovati najavljeni osveženi krosover. Konkretno, nama je dopisnik iz Francuske Perica Rajković skrenuo pažnju na objavu portala motorsactu.com.

Restilizovana Dacia Duster će poneti neke dizajnerske detalje koji će je jasno odvojiti od aktuelne verzije. Pretpostavlja se da će kroz modifikacije prvo proći svetlosni potpis noviteta, i da će krosover poprimiti stil koji su inicijalno ispromovisali modeli Sandero i Sandero Stepway. Oba je testirao pomenuti dopisnik. Treba naglasiti da je ažurirani Duster poslednji glavni junak neke premijere rumunske marke, pre nego što svetu bude predstavljen i model Dacia Grand Duster, utemeljen na konceptu Bigster.

Podmlađeni Duster će od konstruktora na dar dobiti i novu instrument tablu. Nov će biti i multimedijalni sistem, dok će benzinski i dizel pogonski blokovi proći kroz ruke inženjera u kojima će se zadržati dovoljno dugo da bi mogli proći kroz stroge emisione standarde označene s Euro 6d. U ponudi će se opet naći sistem za prenos snage na sva četiri kraja karoserije, baš kao i menjačka kutija koju marketinška služba Renault grupe oslovljava sa EDC. Iza tog akronima se skriva automatska jedinica s dvostrukom spojnicom. Pride, Duster će moći računati i na automatsku transmisiju X-Tronic. 

Što se motora tiče, još da dodamo da će osveženi Duster nastaviti da koristi agregate koji su dostupni i na aktuelnom modelu. To podrazumeva nastavak eksploatacije TCe benzinskog bloka koji razvija od 90 do 150 konjskih sanga, a isto tako dCi „naftarice“ s isporukom od 95 do 115 „konja“.

AutoRepublika

(330)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments