1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo 166 dobija naslednika?
Alfa Romeo 166 dobija naslednika?
5

Alfa Romeo 166 dobija naslednika?

3.47K
5
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka će u narednim godinama značajno uvećati marku, ali ostaje misterija da li će biti prisutni u višim klasama od D segmenta. 

Alfa se već opekla sa limuzinama, jer nova Giulia nije ispunila komercijalna očekivanja tadašnje uprave. Verovatno i najlepši sedan danas dostupan u ovoj tržišnoj niši izgubio je bitku sa rivalima iz Nemačke koji se i dalje mogu pohvaliti odličnim prodajnim rezultatima, što nije slučaj sa berlinom iz Milana.

No, novo rukovodstvo namerava da vrati staru slavu posrnulom italijanskom brendu. U najavljenoj ofanzivi već se razaznaje nekoliko noviteta. Dugo najavljivani Tonale stići će naredne godine, a verovatno će sa njim biti predstavljen i krosover iz B segmenta. Osim toga, novinari sa Apeninskog poluostrva sigurni su da će Alfa plasirati i hečbek modele u B i C segmentu, odnosno naslendike za MiTo i Giuliettu.

Šta je sa E segmentom, klasom gde takođe dominiraju nemački premijum predstavnici? Ako je verovati poslednjim glasinama koje stižu sa druge strane Jadrana, uprava Alfe ozbiljno razmišlja o stvaranju naslednika 166-ice.

Alfa Romeo 166 posle restilizacije 2003. godine

Ipak, takav automobil ne bi mogao da se pojavi pre 2025. godine, jer će Alfa Romeo do tada imati „pune ruke“ posla oko plasiranja već najavljenih proizvoda. Kako je šef ove marke, Žan-Filip Imparato naglasio da će oni imati jednu globalnu postavku modela, bez specijalnih verzija za određena tržišta, onda bi limuzina iz E segmenta itekako imala smisla.

Pre svega, taj novitet bi sigurno bio postavljen na STLA Large platformi, što bi značilo da bi najverovatnije bio dostupan samo kao električni automobil. Uzme li se u obzir velika potražnja za dugim berlinama u Kini, i jak talas elektrifikacije u toj zemlji, nema sumnje da bi Alfin sukcesor 166-ice imao šanse za uspeh na Dalekom istoku.

Da li će Alfa zaista plasirati takav model saznaćemo u septembru, kada bi Žan-Filip Imparato trebalo da predstavi petogodišnju strategiju za ovog proizvođača.

Inače, Alfa Romeo 166 bio je u proizvodnji još od 1996, pa sve do 2007. godine. Dizajn je delo čuvenog Valtera de Silve, a restilizacija iz 2003. godine danas se smatra za jedan od najboljih primera estetskog unapređivanja modela tokom životnog ciklusa. Alfa 166 se nije naročito proslavila dobrim prodajnim rezultatima, jer je tokom karijere dostavljeno nešto manje od 100.000 jedinica.

Nakon penzionisanja modela 166, Alfa Romeo se nije vraćao u E segment.

AutoRepublika 

(3467)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Alfisti na aparatima 🤣. Sad kad 166ci metnu neku trocilindarsku zujalicu iz psa, kakva će to mašina da bude?!0-100 može jednom 😂

Grumpy

Ceedaš se raduje tuđoj (ne)sreći.

moron

Mislim da se ovo sa „reinkarnacijom“ neće desiti i da izumiranje čeka mnoge iz tog segmenta.

Renault Terminator

Tako i VelSatis možda malo preko 100.000 prodanih primjeraka.Peugeot se ne šali sa Alfom ni malo.

Iznogud

Nikad neću razumjeti objavljivanje planova , to je po meni van svake pameti. S druge strane,kako su samo smiješne ispale prethodne uprave, a svako obećanje je dug kojeg treba vratiti.
Poslije stelvija, nema alfe, sta god napravili boli me kurac za njih neću da gledam rebrendirani pezo.