1. Home
  2. Vesti
  3. Novi C4 će biti inspirisan Citroenom GS
Novi C4 će biti inspirisan Citroenom GS
2

Novi C4 će biti inspirisan Citroenom GS

897
2
Podelite sa prijateljima:

Direktor marketinga Citroena je na društvenim mrežama objavio da će novi „kul“ model na drumovima 2020. godine biti GS. Nije teško zaključiti, na osnovu toga što je to godina za koju je najavljeno lansiranje predstavnika ševrona u C segmentu, da je direktor u stvari mislio na treću generaciju Citroena C4.

Pa opet, poruka zaista sadrži dozu enigme, a Arno Beloni koji je prva glava odeljenja za marketing i odnose s javnošću francuske marke, definitivno je uspeo da zaintrigira javnost. Barem onu u Francuskoj, a evo i nas ovde u Srbiji. Njegova originalna poruka otprilike izgleda ovako „2020. … Citroën GS će biti novi hit. Pratite dalja zbivanja.“

Iako smo ubeđeni da je naša pretpostavka osnovana, prihvatamo i druge ideje o mogućim značenjima reči koje je napisao zagonetni direktor. Najjednostavnije rešenje enigme bi moglo da se pronađe u činjenici da GS sledeće godine slavi 50. rođendan, pa mu Citroen želi prirediti nekakvu posebnu počast.

Citroen GS jeste bio hedžbek koji je francuskoj kompaniji doneo veliki uspeh a do 1986. godine je proizvedeno 1,9 milona primeraka. Može se pohvaliti i činjenicom da je 1971. godine proglašen evropskim automobilom godine.

S druge strane, Citroen C4 je doživeo diskontinuitet u proizvodnji, a kao što rekosmo, sledeća premijera Citroena će se odnositi na treću iteraciju ovog modela koja bi svetlost dana, prema najavama, trebalo da ugleda na jesenjem Salonu automobila u Parizu, tokom sledeće godine.

Naša pretpostavka dodatno nije bez osnova, s obzirom na činjenicu da je proizvođač u prošlosti već posezao za sličnim domišljatostima, pa je tako na slavnom modelu CX utemljen koncept CXperience koji je predstavljen 2016. godine a koji će opet poslužiti kao dizajnerska referenca za novi C5.

Veoma je moguće da najava za C4 u formi koncepta stigne neočekivano brzo. Citroen je naime već obećao nekakva dodatna iznenađenja u godini u kojoj obeležava stogodišnjicu. Što se nas tiče, poslušaćemo Arno Belonija i pratićemo pomno šta se dešava u zemlji Gala.

AutoRepublika

(897)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Neka opet ponude novi ovaj klasicni model i neka ga posalju u Ameriku, ja cu ga prvi kupiti

Balkanboj

Bokser motor i hidraulično oslanjanje??