1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki rast prodaje za Daciju u Francuskoj
Veliki rast prodaje za Daciju u Francuskoj
1

Veliki rast prodaje za Daciju u Francuskoj

288
1
Podelite sa prijateljima:

Francuzima se očigledno veoma dopada nova generacija Sandera. 

Dacia u zemlji Gala beleži veliki uspeh na početku 2021. godine, nošena plasmanom nove iteracije hečbeka iz B segmenta. Francusko tržište je u ozbiljnim problemima, kao i većina drugih na evropskom tlu. U februaru je ovde ubeležen pad prodaje od 20,9%, dok je za prva dva meseca tekuće godine ukupan pad iznosio 14,2%.

Ipak, rumunska niskobudžetna marka se odlično snalazi, sve zahvaljujući velikoj potražnji za novim Sanderom. Dacia je u februaru u Francuskoj isporučila 9.582 vozila, što je za 25,8% više nego lane. U dosadašnjem delu godine, zaključno sa prethodnim mesecom, proizvođač iz Rumunije ubeležio je gotovo 21.000 registraciju, tj. 55,9% više nego što je to bio slučaj u istom periodu 2020. godine.

Lavovski deo posla odradio je Sandero za koji se kupci u ovoj evropskoj zemlji najviše interesuju u Dacijinoj gami. Za ovaj model odlučilo se u januaru i februaru 13.289 kupaca, što u prevodu znači da taj automobil „nosi“ prodaju Dacije u Francuskoj.Tako je Sandero pribavio za sebe tržišno učešće od 5,1%.

Ispred njega u plasmanu tokom 2021. godine kod Franaka je samo Peugeot 208, dok je rumunski heč uspeo da ostavi iza sebe i svog brata – Renault Clio. No, niskobudžetni model mogao bi postati žrtva sopstvenog uspeha.

Velika potražnja za novom iteracijom dovela je do dugih lista čekanja. Tako da ukoliko je neko u Francuskoj naručio u februaru svoj primerak Sandera, neće ga dobiti pre juna, a možda i kasnije!

Naš Perica Rajković je prvi u regionu detaljno predstavio dve varijante rumunskog noviteta: Sandero Stepway i standardni Sandero. Klikom na označene linkove možete pročitati njegove utiske.

AutoRepublika 

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

A još i Spring kad se zahukta…