1. Home
  2. Vesti
  3. U budućnosti ćemo videti električne modele sa AMG značkom
U budućnosti ćemo videti električne modele sa AMG značkom
0

U budućnosti ćemo videti električne modele sa AMG značkom

180
0
Podelite sa prijateljima:

I to automobile koji bi sa lakoćom mogli da isporučuju više od 1.000 ks! 

Mercedesovo performantno AMG odeljenje već je potvrdilo da će se u budućnosti više posvetiti elektrifikovanim pogonskim sklopovima i EV modelima. Nova era je pred tradicionalnim proizvođačima, elektrifikacija ili propast, čini se da su to dva jedina izbora. Tako će biti i sa performantnim brendovima koji će morati da prigrle „alternativne“ pogone ukoliko žele da prežive.

Nemačka marka je već ušla u proces elektrifikacije, i samo ove godine će predstaviti niz električnih noviteta. Pratiće je i germanski konkurenti BMW i Audi, te se očekuje nova borba u narastajućem segmentu. No, svi ti silni novi EV modeli mogu se pohvaliti velikom brojem grla… Govori se o stotinama konja, od 600 pa sve do 700 – brojke koje se retko viđaju kod konvencionalnih automobila koji nisu deo performantnih linija.

Dakle, šta ćemo onda sa vozilima koja bi trebalo da budu vrhunac ponude bar kada je reč o potencijalnim performansama na drumu i stazi? Mercedes ima „keca u rukavu“ koji se naziva EVA 2.0 platforma.

Ovu arhitekturu nemački proizvođač je rezervisao samo za perjanice marke. Modeli koji budu koristili EVA 2.0 platformu moći će da imaju pogon samo na zadnje točkove, ili na sva četiri točka. Osim toga moći će da se koriste i sklopovi sa dva elektromotora. Interesantno je da germanski stručni mediji veruju da AMG već ima spreman pogonski sklop koji će razvijati 750 kW odnosno više od 1.000 ks!

Navodno, AMG čeka pravi trenutak i specifičan model sa kojim će prikazati i svoje električno čudo. Kada će to biti, ostaje potpuno nejasno. Ono što je evidentno jeste da se „električna trka“ tek zahuktava!

AutoRepublika 

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments