1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen priprema novi pristupačan krosover
Citroen priprema novi pristupačan krosover
0

Citroen priprema novi pristupačan krosover

229
0
Podelite sa prijateljima:

Nažalost, ne za Evropu. Ali, to nas ne sprečava da slavimo četvorotočkaše, gde god da se oni pojave na zemaljskoj kugli. A ovaj koji pripremaju Francuzi, kotrljaće se ulicama Indije i Brazila, uz ostavljenu otvorenu mogućnost da ga vidimo i na još nekim tržištima takozvanih zemalja u razvoju, a zapravo zemalja ispijenih resursa od strane nekadašnjih kolonijalnih sila.

Pretpostavlja se da će novajlija biti kraći od četiri metra i da će se u tehničkom smislu oslanjati na benzinski C3, dok će pogonski točkovi najverovatnije, ma izvesno, biti oni prednji.

Marka Citroen je dugi niz godina prisutna na brazilskom tržištu, i tek sada gradi poziciju za sebe na indijskom potkontinentu. Gali su rešili da led probije skupoceni SUV C5 Aircross, i u toku je izgradnje fabrike za montažu u maloj seriji, pa se očekuje skori početak prodaje.

Međutim, u gami Citroena namenjenoj Hindusima, naći će se i drugi modeli sa stepenom lokalizacije od 90 do 95%. Ranije smo čuli od državnih zvaničnika Indije da će se nuditi vozila konfigurisana kao sedan, heč i krosover, dok će pionirsku ulogu preuzeti krosover. Maskirni prototip primerci novitata francuske marke su u Indiji bivali slikani više puta, ali te fotografije nisu baš nešto informativne zbog masivne upotrebe sakrivajućih folija. Pride, slike su i prepune vodenih žigova pa njima nećemo ružiti stil našeg sajta, ali možemo da vas uputimo na ediciju Rushlane.

Očekivani model se prepoznaje i po kodnom imenu C21, ali što se tiče detaljnijih informacija, indijski mediji su podeljeni. Jedni smatraju da će novajlija koristiti stariju arhitekturu PF1, na kojoj počiva Peugeot 208 prethodnog pokolenja i aktuelni Citroen C3 Aircross (s naslovne fotografije), dok drugi pišu da će C21 da nalegne na pojednostavljenu, da ne kažemo osiromašenu platformu CMP koja je temelj za najnoviji Citroen C4 (inače u testnom elanu zaskočen od strane Perice Rajkovića).

Pored Citroena C4 na toj arhitekturi su posloženi i: Peugeot 208/2008 kao i Opel Mokka. Kao testna mula za C21 je poslužio stari Peugeot 208, ali je jasno da će Citroen zbog poreskih olakšica biti kraći od četiri metra. Novinari primećuju da je nos noviteta, uprkos kamuflaži, vidno sličan modelu C3 Aircross. Poseduje dvodelne farove s tim da su pokazivači pravca udaljeniji od tla. Slična manjem Aircrossu je i maska hladnjaka.

Indijci predviđaju da će njihov „Citroenčić“ koristiti benzinski motor zapremine 1,2 litra. Na tom tržištu nema neke tražnje za integralnim pogonom pa će ovaj mališa biti s prednjim točkovima kao vučnim, dok će mu glavna konkurencija biti Renault Kiger, Nissan Magnite, Kia Sonet i Hyundai Venue. Bukvalno o svim ovim mališanima smo pisali i dovoljno je da se poigrate funkcijom pretraga kako biste ih natenane „ošacovali“ i prosudili šta kao Evropljani eventualno propuštamo.

Zvanična premijera noviteta je zakazana za drugi deo tekuće godine, a proizvodnja bi trebalo da se odvija u brazilskoj fabrici francuske kompanije. Uostalom, testne mule su tamo i uslikane. Čim se ovaj mališa montira u zemlji fudbala i kafe, nema dileme da će videti i komšijske države svojoj rodnoj, ali je najavljen izvoz i za Južnoafričku Republiku.

Međutim, ako ovaj tekst razumete bez pomoći Google prevodioca, teško da ćete ga ikada provozati.

AutoRepublika

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments