1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Nexo ima problem sa curenjem vodonika
Hyundai Nexo ima problem sa curenjem vodonika
2

Hyundai Nexo ima problem sa curenjem vodonika

125
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je primoran da opozove određeni broj primeraka modela Nexo, nakon što se jedno vozilo zapalilo usled curenja vodonika. 

Slučaj u Seulu kada se jedan Nexo zapalio prilikom dopune vodonikom doveo je Hyundai u novi problem. Internim proverama zaključili su da postoji još takvih potencijalnih slučajeva i da je vreme da reaguju.

Korejci su došli do zaključka da je u pitanju faličan filter koji je dozvoljavao curenje vodonika. Do požara dolazi čim dođe do nekog kontakta sa elektricitetom, makar i onim statičnim. Hyundai je doneo odluku da opozove određeni broj vozila koja su stvorena tokom 2019. godine.

Jasno je da ne može biti reči o ogromnoj količini automobila, jer su vodonični četvorotočkaši i dalje retkost i to na globalnom nivou. Južnokorejski brend navodi da će se o svom trošku proveriti vozila i izvršiti zamenu filtera ukoliko je ona potrebna.

U svakom slučaju, reč je o lošem marketingu za Hyundai, i model Nexo, koji ionako teško pronalazi nove kupce. Pored toga, ovo nije prvi put da je Nexo predmet opoziva. Isto se dogodilo i u decembru 2020. godine, kada je u servise moralo više od 10.000 primeraka ovog modela. Tada je problem bio u vezi sa kočionim sistemom…

AutoRepublika 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

To kada pukne, kao bomba …

BB

Hindenburg…