S obzirom na činjenicu da je datum premijere isuviše daleko, pouzdanih pretpostavki ni ne može biti, ali to istovremeno otvara prostor nezavisnim umetnicima da malo puste mašti na volju i predstave svoju viziju novajlije iz Riselshajma.

Tako je do nas došao i rad španskog dizajnera kog je španska edicija motor.es udostojila objave. Entuzijasta s Pirineja je podario nov izgled prednjeg kraja Insignije treće generacije, a koji bi bio usklađen s tek uvedenim vizuelnim korporativnim identitetom marke, prepoznatljivom po nazivu Vizor. On podrazumeva da je sjajna rešetka hladnjaka povezana s prednjim farovima. Dizajner iz Španije je ubeđena da će linija pada krova biti još intenzivnija kod novog pokolenja (na koji način će više ličiti na Peugeot 508). Njegova zamisao donosi i različite svetlosne grupe.

Očekuje se da će Opel Insignia Mk3 biti utemeljena na arhitekturi EMP2, na koji način će podeliti istu i sa bratskim Citroenom C5, za kog smo čitali najave da dobija povišenu karoseriju, pa iako to ovaj, umetnosti sklopn Latin ne doživljava tako, mi verujemo da će i Insignia istim putem kao C5. Saglasno aktuelnim dešavanjima u industriji, nova Insignia će po svemu sudeći biti duža od prethodnika, ali za koliko, ostaje misterija. Veći gabariti donose i viši nivo komfora za putnike.

Prema preliminarnim podecima, sledeća Insignia će nastaviti da nudi benzinske i dizel motore, što obuhvata pre svega četvorocilindarske jedinice radne zapremine 1,5 litara. Najave idu u smeru uvođenja u ponudu i dopunjivih hibrida. Sve varijante će koristiti usluge osmostepene automatske transmisije, dok će samo najmoćnija verzija nuditi pogon na sva četiri ugla karoserije.

Da podsetimo da se aktuelna Insignia u Evropi, kao benzinac nudi s agregatima od 1,4 ili 2,0 litra, što je dovoljno za 145 ks (236 Nm) ili 200 ks (350 Nm). Tu je i dizel zapremine 1,5 litra koji nudi 122 konjske snage uz 300 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Nabrijana, aktuelna verzija GSi, koju možete osmotriti na gornjoj fotografiji, poseduje pogon na obe osovine i 230 „konja“ iz četvorocilindarskog turbobenzinca. Maksimalni obrtni moment iznosi 350 njutn metara. Ovaj pogonski sklop krasi mogućnost deaktivacije para cilindara, u podesnim momentima.

Bazične benzinske i dizel jedinice mogu (i moraju) koristiti šestostepene ručne menjače, dok moćnije varijante imaju posla s devetostepenim „automatikom“.

AutoRepublika