1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ford za šefa dizajna postavio bivši kadar Renaulta
Ford za šefa dizajna postavio bivši kadar Renaulta
0

Ford za šefa dizajna postavio bivši kadar Renaulta

151
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je dobio novo pojačanje. U rukovodećem timu američkog proizvođača se kao rukovodilac odeljenja za stil pojavljuje Entoni Lo koji je upravljao funkcijom dizajna spoljašnosti vozila marke Renault u proteklih deset godina.

Na ovaj način dobijamo još jednu potvrdu da se „prelazni rok“ u automobilskoj ligi nikada ne završava. Ford je u javnost izašao s objavom da je zaposlio Entonija Loa koji je od 2010. godine bio uposlen u Renaultu. Oni koji pomno prate zbivanja u našem omiljenom privrednom sektoru znaju da je odeljenje dizajna Renaulta pretrpelo teške udarce tokom prošle godine, kada su i Žil Vidal i Alehandro Mesonero Romanos napustili komapniju i sreću potražili u Peugeotu i Seatu.

Zvezda ove vesti je rođena u Hong Kongu 1964. godine. Entoni Lo je diplomerao u oblasti automobilskog dizajna na Kraljevskom univerzitetu umetnosti iz Londona (Royal College of Art London) još 1987. godine. Audiju se pridružio tokom 1990. godine. a potom je otišao u dizajnerski studio marke Mercedes-Benz, koji funkcioniše u Japanu. Godina 2000. mu je donela novo preseljenje pa je poslodavac bio onaj koji drži kapital brenda Saab, pre nego što je 2004. godine postao direktor naprednog dizajna Opela i Saaba, unutar gigantskog General Motorsa. Odgovornost mu se ticala nemačkog tržišta.

Kao što rekosmo, profesionalni put ga pre desetak godina dovede u Renault gde je radio na konceptima novog stila koje je razvijao Lorens van den Eker, uključujući i model Trezor. Bio je u razvojnom timu za krosovere Renault Captur i Dacia Duster.

Entoni Lo će u Ford preuzeti odgovornost za stil matične, ali i premijum marke Lincoln. Zameniće odlazećeg Moreja Kaluma koji je nakon 38 godina mukotrpnog rada poželeo da napusti posao. Od tih silnih decenija, oko dve je Kalum proveo u Fordu. Poslednji modeli u čijem razvoju se Kalum istakao obuhvataju SUV takmace: Mustang Mach-E i novi Bronco.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments