1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novo izdanje G klase iz ugla jedne devojke
Novo izdanje G klase iz ugla jedne devojke

Novo izdanje G klase iz ugla jedne devojke

453
11
Podelite sa prijateljima:

Kažu da ništa ne traje večno. Menjamo mišljenja, menjamo snove, planove, menjamo ljude u životu. Menjamo sebe. Ali da li menjamo ljubav? Da li je ljubav večna?

Da vam pričam o vezama i takvoj vrsti ljubavi, verovatno bih vas o svemu slagala, jer se u tome nisam snašla; prvo, jer me je nauka interesovala više, drugo, jer nisam shvatala drugu stranu, kao ni druga strana mene. Sveobuhvatno, opšti haos. I tako nesnađena, u pravim vezama, našla sam vezu koja meni sasvim prija. Vezu sa automobilima. E, o takvoj vrsti ljubavi danas možemo da govorimo.

I dok su se danas mnoge žene probudile sa znatiželjom šta će dobiti na ovaj dan, kojeg nećemo nikako nazvati da ne bi došlo do polemike šta se tačno danas treba slaviti, a i kako bismo ispoštovali nas „singl“ ljude, ja sam se probudila i pogledala nešto što za mene predstavlja ljubav.

Na današnji dan Mercedes Benz je lansirao kampanju za novu ediciju G klase (ujedno i automobila koji je zaslužan za moju opsednutost). To je edicija „STRONGER THAN DIAMOND“ za koju luksuzni nemački brend kaže da otelotvoruje večnu lepotu, dodatno poboljšanu dijamantima.

Već dugi niz godina, G klasa predstavlja kultni simbol, upravo zato jer je i terensko ali i klasično putničko vozilo. Neustrašiv, prepoznatljiv i neuništiv dizajn, nešto je što ljude svakako ne ostavlja ravnodušnim.

S godinama postao je sve luksuzniji i udobniji, a osećaj moći zbog visine sedenja i vetrobrana, ono je za čim ostali SUV-ovi čeznu. Zato će G klasa uvek i ostati „u modi“, jer udobnost i u isto vreme adrenalin, zbog svojih performansi, kao i zvuk motora, daju najkompletniji osećaj koji bi jedan automobil trebalo da da.

Kampanja „LOVE THAT LASTS FOREVER. STRONGER THAN DIAMONDS.“ prati na društvenim mrežama lansiranje novog ekskluzivnog modela G klase G500 STRONGER THAN DIAMONDS i njegovu primopredaju kupcima.

Proizvedeno je svega 300 primeraka ovog modela, što mu daje kolekcionarsku karakteristiku. Samim tim, kupac dobija i posebnu numeraciju, kao i sertifikat da dijamanti potiču iz etički, društveno i ekološki pouzdanih izvora.

Ovo je, na našu žalost, verovatno i poslednji model koji ispod svoje haube ima dobro nam poznat benzinski V8 motor sa dva turbo punjača koji oslobađa 416 konjskih snaga i 600Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi preko devetostepenog automatskog menjača i sistema pogona na sva četiri točka, obezbeđujući optimalnu vuču na neravnim terenima.

Vozilo brzinu od 97 km/h dostiže za 5,1 sekundu i dostiže maksimalnu brzinu od 215km/h.

Model je izrađen u boji manufaktur ružino drvo magno, koja je napravljena specijalno za njega, krov je u manufaktur noćno crnoj magno boji. Eksterijer modela uključuje i paket Night sa zatamnjenim farovima. Kvake su, takođe, specifične za ovo izdanje i ukrašene su logoom dijamanta.

Enterijer je odrađen od fine crne napa kože i kontrastnim šavovima roze boje, a obogaćen je sa četiri dijamanta od po 0,25 karata koji su postavljeni na bravicama za zaključavanje. Rukohvat suvozača i osvetljeni pragovi takođe su ukrašeni logoom dijamanta i nazivom edicije. Ključevi su, takođe, posebno dizajnirani kako bi ispratili celu ediciju.

Znamo da je dijamant najtvrđi mineral u prirodi. Nema potrebe tu tražiti razlog naziva modela, jasno nam je da je G klasa jedan od najboljih automobila. Ono što se meni dopalo i ono sa čim je moja subjektivnost povezala ovaj naziv je poreklo reči dijamant.

Sama reč dijamant je izvedena od starogrčkih reči, od kojih jedna znači „neobuzdano“, a druga „ja ukroćujem“. I zaista, dizajn ovog automobila i odaje utisak da ukroćuje čak i ono što je dugo bilo neobuzdano.

Želim svim ženama da danas, a i svakog drugog dana, osećaju ljubav, ali i da ne zaborave da su, kako kaže Merlin Monro, dijamanti ženini najbolji prijatelji.

I dok bih, da otvorim kutiju i ugledam dijamantski prsten, verovatno pobegla, da dobijem kutiju sa dijamantskim ključem automobila ne bih imala ništa protiv.

I na moje pitanje, da li je ljubav večna, odgovorila bih da da, ali jedino ljubav prema ovakvom automobilu.

Jovana Krstić

(453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Je li majka rodila junaka da kaze nesto o ovom izvestaju?
Kao dzentlmen precutacu svoje misljenje, sa osmehom! 🙂
Dodao bih samo jedno: zeleo bih vise ucesca zena u testovima i predstavljanjima automobila. To bi bile dragocene marketing informacije!

Laki

Tako je junače!

MRN

Interesantno viđenje.
Svaka čast.
A i vozilo je zaista posebni.

Tamara Bojanić

My sugar daddy I want this

Matija

Sugar Daddy: „No, honey! FIAT 500 would be enough!“ 🙂

Rikošet

Prvoklasan kičeraj i potreba da se „dijamantizovanjem“ onaj ko ovo može da priušti sebi ili drugima učini „posebnijim“ od onog ko to ne može…

Svaku stvar u životu posebnim mogu učiniti samo emocije, a ne „svila i kadifa“, jer ispod tih slojeva dijamanata ipak se kriju samo metal i plastika, koji mogu primati, ali nam ne mogu uzvratiti ljubav.

Volite se s emocijama, jer one su najvrjedniji dijamanti u životu!

Lijepo je pročitati i žensko mišljenje na ovim stranama, jer ljubav prema automobilima odavno nije muška „ekskluziva“…

BB

„kako kaže Merlin Monro, dijamanti ženini najbolji prijatelji.“

kako je rekla, tako je i završila…

Matija

Poslao sam link svojoj zeni, neka i ona kaze nesto! U poverenju: njen tip je Hamer 1! 🙂

Matija

Za muskarca auto nije ljubavnik vec drug, kao verni konj koji ceka da bude osedlan i da zajedno odjezde negde u daljine!

G model je nastao kao vojno vozilo za NATO pakt. Na njemu nije bilo niceg suvisnog, samo limena „konzerva“ sa cetiri tocka i motorom. Sada je postao „G klasa“, nakindjuren svim i svacim za superbogate! Bilo bi me sramota da sa ovakvim autom prodjem kroz grad, manje zbog njegove velicine vec vise zbog njegovog karaktera – cisti luksuzni kic!

Jkr

Zapravoo, G klasa je pocela da se proizvodi 1979. godine i njen prvi potencijalni kupac bio je iranski Sah koji jeste G klasu narucio za svoju vojsku jer je neunistiva, a kasnije je i Vatikan narucio specijalno pravljenu G klasu da bi Papa mogao da stoji uspravno dok prolaze putem. Tako da prica o NATO-u ne pije vodu. A i od pocetka samog su oni podelili G klasu na dva modela, jedan za vojsku drugi za civilnu upotrebu.
Svako ima svoj ukus, ali G klasa nikako nije kic.

Matija

G model cenim kao pravo terensko vozilo. Ovo gore je cisti luksuzni kic za novopecene primitivne bogatase! Nikako ne bih zeleo da me neko vidi u njemu!

Proverio sam tvoje navode – u pravu si, iranski sah Reza Pahlavi je kao vlasnik 18% akcija trazio da Mercedes pocne razvoj ovog vozila. Naravno, G model je prodavan sirom Evrope, ne samo Iranu.