1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Nov Ford Kuga na renderu
Nov Ford Kuga na renderu
2

Nov Ford Kuga na renderu

769
2
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je svega par dana od objave fotografija koje potpisuju paparaco novinari, a koje prikazuju testne primerke američkog krosovera poznatog kao Ford Kuga, a koje smo uzgred budi rečeno i mi objavili, pa je bilo za očekivati da s vizuelnom anticipacijom noviteta izađu i render majstori ruskih Kolesa.

Prva generacija krosovera koji je popularan i kod nas, Fordove Kuge je debitovala 2008. godine, kao masovno proizvedena interpretacija koncepta izloženog na tadašnjem Salonu automobila u Frankfurtu. Na mnogim tržištima se Kuga pokazala kao jedan od dueta najprodavanijih modela kompanije (uz Fiestu i ponegde Focus). Danas je u prodaji treće pokolenje Kuge i ono je debitovalo 2019. godine. Nudi se samo u Evropi pod tim imenom, dok je kao Escape, poznat u Kini, Australiji i Americi, na šta nas stalno podseća naš Zoran Tomasović. Već po navedom momentu debija, jasno je da se sada očekuje premijerni prikaz restilizovanog SUV-a, a sudeći po špijunskim fotografijama, izmene će biti prilično temeljne.

Najpre valja primetiti da će novi SUV dobiti potpuno novu njušku. Prednje svetlosne grupe će biti tanje i s novom matricom dnevnih svetala u LED tehnologiji. Možda bi nekoga te grafičke šeme mogle podsetiti i na svetlosni potpis BMW-a, a ni Tiguan nije daleko u ovom razmatranju.

Oblik maske hladnjaka će biti nalik onom koji vidimo na taze modelima Forda, pa se tu možemo povezati sa stilom Mondea (samo za Kinu). Na vrhu maske će se najverovatnije naći LED traka koja će povezati farove. Hauba bi trebalo da bude nova, ali će prednji blatobrani zato ostati netaknutog dizajna.

Ne treba očekivati nikakve revolucionarne zahvate koji bi se odrazili na stil novajlije posmatran s boka. Zato bi zadnjica restilizvoanog SUV-a trebala da profitira novim signalnim grupama, koje će istini za volju zadržati aktuelni oblik, ali će dobiti modifikovano svetlosno punjenje. Pride, nova Kuga će „isfurati“ i felne novog dizajna.

Iako nema pouzdanih informacija u pogledu toga kakve nas izmene na tehničkom planu očekuju, možemo da podsetimo šta se trenutno nudi u Kugi. Evropska verzija krosovera je opremljena različitim opcijama pogonskog sklopa, pa se bazični oslanja na dvolitarski turbodizel s oznakom EcoBlue, a koji je dat u formi lakog hibrida.

Dostupan je i dopunjivi hibrid s 2,5-litarskim atmosferskim benzinskim agregatom koji radi u Atkinsonovom ciklusu. Pomognut je električnim motorom i zahvaljujući tome ovakva Kuga raspolaže sa 225 konjskih snaga. Bešumni režim je moguć u rasponu od 50 kilometara. Na američkom tržištu nema Kuge s dizelom, već samo Escape s benzinskim motorima: 1.5 EcoBoost (182 ks) i 2.0 EcoBoost (253 ks).

Premijera osvežene Kuge će biti organizovana u nekom trenutku tekuće godine.

AutoRepublika

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se „Šuga“ …

Iznogud Časni

Osugat ćeš se ti🤧🥴🤭