1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Pininfarina predstavlja luksuzni električni SUV „Pura Vision“
Pininfarina predstavlja luksuzni električni SUV „Pura Vision“
2

Pininfarina predstavlja luksuzni električni SUV „Pura Vision“

141
2
Podelite sa prijateljima:

Sa dizajnerskim konceptom Pura Vision, Automobili Pininfarina daje uvid u mogući veliki, luksuzni električni automobil. Dizajn će inspirisati sledeću generaciju potpuno električnih luksuznih vozila ovog brenda. Do sada se asortiman sastojao od baterijskog super sportskog automobila Battista.

Novi „strujać“ će po prvi put biti predstavljen javnosti na Nedelji automobila u Montereju u avgustu – zajedno sa Battistom i „još jednim, slično izuzetnim, ali veoma drugačije pozicioniranim novim serijskim vozilom koje će takođe definisati potpuno novi žanr zadovoljstva vožnje“.

„Pura Vision premošćuje jaz između naše sadašnjosti i uzbudljivog novog poglavlja u istoriji Automobili Pininfarina“, rekao je Paolo Delaka, izvršni direktor Automobili Pininfarina. „Pura Vision nudi prvi ukus naše uzbudljive budućnosti i pokazuje šta možemo da postignemo kada primenimo naše principe čistog dizajna na potpuno novu vrstu vozila.“

„Pura Vision predstavlja buduću generaciju elegantnih enterijera Automobili Pininfarina“, rekao je Frančesko Kundari, glavni dizajner enterijera Automobili Pininfarina. „Kupci su okruženi komforom po meri, uživaju u optimalnoj vidljivosti i imaju koristi od izuzetnih materijala. Dizajn kombinuje karakter sportskog automobila sa prostorom i udobnošću luksuznog vozila.”

Prema navodima kompanije, sledeća generacija vozila Automobili Pininfarina obećava povezanu udobnost. Unutrašnjost Pura Visiona, koja je opremljena brojnim tehnološkim pogodnostima, dizajnirana je tako da vozač i putnici uvek imaju sve potrebne informacije. Ovo se sprovodi preko intuitivnog centralnog ekrana osetljivog na dodir, naprednih digitalnih instrumenata i head-up displeja, a sve to vozač može personalizovati.

Centralni ekran se može izvući iz konzole ako je potrebno, ali se takođe može sakriti radi minimalnog ometanja. Zvučnici u naslonima za glavu imaju individualne zvučne zone za sve putnike. Velika staklena površina omogućava putnicima da pregledaju okolinu. Hladnjak za vino je integrisan između dva zadnja sedišta.

Pura Vision je dugačak 5.215 milimetara, širok 2.147 milimetara i visok 1.641 milimetar. Automobili Pininfarina još nije otkrila nikakve dalje tehničke podatke o vozilu. Međutim, na osnovu performansi Battiste, veliki SUV ovog luksuznog brenda bi takođe trebalo da ponudi veoma visok nivo dometa i performansi.

AutoRepublika

 

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Cudan dizajn! Kompletan auto je vizuelno podeljen u tri jasno odvojene zone: gore je veoma pljosnata staklena kupola, u sredini je veoma masivno telo karoserije i dole je masivna i crnom bojom naglasena „sasija“. Crna sasija izaziva vizuelan utisak da je auto podignut visoko iznad tla, bar pola metra! Harmonija, proporcije, estetika? Nema! Pininfarina je nekada bio poznat po prelepim karoserijama, sada su dosli novi klinci bez umetnickog osecaja za lepo, ciji je cilj da nas zbune i iznenade a ne da nam donesu odusevljenje! Ono sto najvise pada u oci jeste koncept otvaranja vrata: dole simetricna vrata gore krilna.… Pročitaj više »

s mile

Nisam poznavalac dizajna, ova kreacija je vizuelno WOW, ali je ogroman, dugačak, verovatno pretežak, ako je EV onda je definitivno ušao u društvo 3 tone.