1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Toyota dualizovala logo
Toyota dualizovala logo
0

Toyota dualizovala logo

294
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač automobila je, u skladu s aktuelnim trendovima današnjice, modernizovao svoj logo na način da je blagim promenama izložena verzija amblema namenjena komunikaciji, dok će bedž koji će se i dalje nalaziti na automobilima ove marke, ostati onakav kakav je i bio do sada. Već smo pisali da je sličnim zahvatima pribegao i BMW, ali i Opel, Nissan…

Izmena amblema, čiju premijeru nećemo videti na prvom novom modelu kompanije koji će u izložbeno-prodajne salone, a što će verovatno biti Yaris 4, predstavlja odluku Japanaca, bitnu zbog toga što će se novi logo pojavljivati u reklamama, brošurama, internet portalima i svoj dokumentaciji koja bude izlazila iz Toyotinih kancelarija. Jasno je da su i dalje u pitanju preklapajući krugovi u kojima se skrivaju slova koja čine, u svetu cenjenu reč „Toyota“.

„Stari“ grb Toyote

Kao što su to učinili i konstruktori vozila koja se prodaju pod markama pobrojanim u finišu uvodnog pasusa, i Toyotini menadžeri su se opredelili da logo namenjen komunikacijama postane dvodimenzionalan. Tako više neće biti efekta koji proizvodi aplikacija hroma, odnosno znak neće biti kitnjast, kao što je to bio, prema japanskom poimanju. Monogram „Toyota“, ispisan crvenim slovima, takođe je uklonjen s oznaka zvaničnog identiteta, a kako to izgleda, možete već videti i na sajtu „naše Toyote“.

Japanci su odlučili da promene i font za slova, koji će ubuduće biti korišćen. Tako je novi stil pismena označen sa Toyota Type, i njega smo već imali prilike da vidimo u „saopštenjima za javnost“ kojima nas bombarduje PR služba azijske marke, u pokušajima da obezbedi još koje zrno „besplatnog publiciteta“.

Evo prilike, red je da i gigantska AutoRepublika pomogne „sirote industrijalce“. Smajli, naravno!

AutoRepublika

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments