1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Pjer Lekler nije sastavio godinu dana kao šef dizajna marke Kia
Pjer Lekler nije sastavio godinu dana kao šef dizajna marke Kia
0

Pjer Lekler nije sastavio godinu dana kao šef dizajna marke Kia

249
0
Podelite sa prijateljima:

Pre otprilike godinu dana smo izvestili o tome da je Pjer Lekler postavljen za glavnog dizajnera kojeske marke. Međutim, sada stižu vesti kako će slavni Francuz preuzeti dizajnersku palicu čuvene marke iz matične zemlje. Nakon prvog dana novembra, Leklera ćemo gledati u dresu Citroena.

Radio je za kompanije poput Forda, Great Wall Motorsa i Zagata, ali je njegov uticaj i rad najzapaženiji kroz dizajn modela X5 i X6, iz kompanije BMW, naravno. Leklerk se priključio kompaniji BMW još tokom 2000. godine, a bio je angažovan u Designworks studiju, sa sedištem u Kaliforniji. Postao je viši rukovodilac dizajna eksterijera tokom 2004. godine, i tom prilikom se preselio u centralu kompanije, odnosno u Minhen. Pre sedam godina, imenovan je za šefa dizajna M odeljenja. Međutim, još 2013. godine, Leklerk je napustio BMW i prešao u Great Wall Motors, na mesto rukovodioca odeljenja dizajna.

Korejska marka ga je angažovala u želji da preokrene veoma negativne trendove prodaje u Kini, ali je očigledno da je saradnja bila neuspešna.

Sa druge strane, moguće je da je Lekler od PSA grupe dobio “ponudu koja se ne odbija”, posebno imajući u vidu da je autor modela Citroen C4 Cactus, DS5 i C5 Aleksander Malval napustio Citroen i prešao u Daimler. Alternativno rešenje za eventualni nedolazak Leklera, Citroen je video u kreatoru Kije Stinger, još jednom Francuzu, Gregoriju Giljomu.

Prema rečima šefice Citroena Linde Džekson, Pjer Lekler bi trebao da razvije novi stilski pravac francuske marke.

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments