1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C5 se penje na štikle
Citroen C5 se penje na štikle
5

Citroen C5 se penje na štikle

3.68K
5
Podelite sa prijateljima:

Prodaja druge generacije sedana i karavana Citroena C5, koji nam je kao polovnjaka predstavio Bojan Harnovski, u Evropi je obustavljena pre skoro četiri godine, da bi se od tada ovaj model pojavljivao samo kao deo palete proizvoda u ponudi za Kineze. Čak i uprkos tome da se velika Citroenova limuzina nije baš pokazala komercijalnim uspehom za konstruktora, ona će ipak dobiti naslednika.

Ipak, taj novi model će biti prilično različit u odnosu na pretka, a to potvrđuju i špijunske fotografije kamufliranog prototipa.

Sudeći prema dostupnim vizuelnim ilustracijama, novi Citroen C5 će pokušati da donese sreću kompaniji tako što će preuzeti formu izdignutog liftbeka. Mada je moguće da će karoserija serijske verzije ovog Citroena i biti blago različita u odnosu na ovo što upravo gledamo, jer maskirne folije možda i kriju neke lažne linije na vozilu u pripremi.

Francuzi su ranije izjavili da je dizajn noviteta inspirisan konceptnim automobilom CXperience čije smo fotografije često koristili kao naslovne, a sve sa željom da dočaramo svu avangardu koju Citroen nosi u sebi. Međutim, koliko je to blisko istini, možete prosuditi i sami a na osnovu priloženih slika. Nama se čini da će novi C5 biti drastično sličniji mlađem modelu C4, za čiji test se u narednim nedeljam priprema naš Perica Rajković jer je predstavljen u novoj generaciji pre nekih pola godine, ali ga još uvek nema u prodaji.

Stručna javnost očekuje da će se novi Citroen C5 šepuriti na arhitekturi koju su Gali krstili kao EMP2, na koji način se vidi jasna genetska povezanost sa liftbekom Peugeotom 508. To ujedno podrazumeva ogromnu verovatnoću da će duet Francuza podeliti i slične pogonske sklopove, uključujući benzinske i dizel, ali ni hibridi neće biti zapostavljeni.

Nažalost, premijera iščekivanog noviteta je više puta odlagana. Prva najava je glasila za 2018. godine, zatim se proizvođač popišmanio i najavio kao ključnu 2020. godinu. Sada međutim, zvanična verzija navodi početak 2022. godine kao momenat u kom će svečanost povodom debija novajlije biti aranžirana.

AutoRepublika

(3679)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Da makar hoće napraviti da moze da se sam digne i spusti po želji kao nekada, a ne samo up up up

BB

Pa Citren je imao mogućnost da mijenja visinu obuće: patike, štikle, čizme… Bilo bi dobro opet
Ako će biti peta vrata to će biti plus za praktičnost

Boki

Nema ništa od toga…

Miroslav_NS

Hmm, ovo malo cak podseca i na Renault Arkana, sto nisam bas siguran da mi se svidja…

Balkanboj

Meni ovi novi modeli sve više idu na q…. a ne na štikle.