1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia Pro ima više centimetara između osovina i „priča na kineskom“
Škoda Octavia Pro ima više centimetara između osovina i „priča na kineskom“
2

Škoda Octavia Pro ima više centimetara između osovina i „priča na kineskom“

1.00K
2
Podelite sa prijateljima:

Opšte poznato je da proizvođači predstavljaju nove modele na lokalnom nivou nekom svojom dinamikom, i znamo da se momenat početka prodaje ne odvija jednovremeno na svim kontinentima, pa čak ni na svim tržištima unutar jednog kontineta. Tako smo na primer nakon globalnog debija s kraja 2019. godine, mi videli u izlozima novu Octaviju sredinom 2020. dok su joj se Rusi obradovali tek nedavno. Ako su Rusi razočarani tretmanom koji im priređuju nekadašnje kolege iz Varšavskog pakta, šta tek Kinezi treba da kažu?

Lokalna prezentacija nove generacije super popularnog liftbeka iz Češke Republike je zakazana za početak proleća. Ali, za tamošnje kupce je konstruktor priredio specijalnu verziju bestselera. Ispravno pretpostavljate ako ste odmah shvatili da se radi o varijanti s produženim međuosovinskim rastojanjem. Novitet će poneti indeks Octavia Pro, a mi je vidimo pre vremena zahvaljujući prijavi lokalnom sertifikacionom telu.

Ovo naravno nij prvenac produžene Škoda namenjene kineskom kupcu. Ranije su subjekt izdužavanja bili krosoveri Yeti i Karoq. Ionako komforan liftbek je postao još izdašniji što se ponude prostora tiče, pa je u ovom izvođenju između prednje i zadnje osovine za 44 milimetara više nego u standardnom evropskom pakovanju. Dakle, razmak je s 2.686 narastao na 2.730 milimetara.

Dodatnih skoro četiri i po centimetara se odrazilo na više prostora za kolena putnika na zadnjoj klupi. Ukupna dužina noviteta je porasla značajnije nego što je to reflektovano kroz međuosovinski razmak pa se Octavia Pro baškari na 4.753 mm spram tipskih 4.689 mm koliko ima ona naša, koju smo, uzgred budi rečeno, letos testirali.

Treba reći da se kineska Octavia prepoznaje i po različitom stilu njuške vozila. Odbojnik korespondira s onim koji vidimo na nabrijanim verzijama, onim s oznakom RS, ali isti ne poseduje integrisane pokazivače pravca. Blago različite su i zadnje signalne grupe. Iako nisu dostupne fotografije koje bi nam dale uvid u izgled putničke kabine kineskog izdanja Otavije, razumno je verovati da se ona neće u značajnoj meri razlikovati od „naške“.

Za kupce u Kini je Škoda predvidela dobitnu kombinaciju u vidu turbobenzinskog motora s četiri cilindra koji označava 1.4 TSI. Njegovih 150 konjskih snaga se putem sedmostepenog automatskog menjača s dvostrukom spojnicom, koji VW grupa predstavlja akronimom DSG, prenosi do prednjih pogonskih točkova.

Za sada je to manje-više, sve što znamo a sadržajnije pojedinosti očekujemo da se pojave bliže momentu premijere. Za kraj da dodamo da će liftbek Škodu Octaviju Pro proizvoditi zajednički poduhvat SAIC VW, a da prodaja kreće krajem proleća.

AutoRepublika

(1001)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph

Pro, niti je PRO a niti je iPhone ^^

igi

Ultra Max 5G.