1. Home
  2. Vesti
  3. Renault dominirao u evropskom EV segmentu
Renault dominirao u evropskom EV segmentu
7

Renault dominirao u evropskom EV segmentu

222
7
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je “razbila” konkurente u klasi električnih automobila sa fenomenalnom prodajom modela Zoe.

Renault je ukupno u 2020. godini prodao 115.988 električnih vozila na evropskom tlu uz uvećanje isporuka od 101,4% naspram onoga što je ubeleženo tokom 2019. godine. Zoe je naravno ubedljivo najprodavaniji EV na Starom kontinentu.

Čak 100.657 primeraka Renaultovog baterijskog mališana je našlo put do novih vlasnika tokom prethodne godine. Tako je Zoe indeksirao rast prodaje od čak 114%. Dakle, Renaultov EV je ostvario odličan rezultat. Treba dodati i da je Zoe bio najpopularniji električni automobil sa obe strane reke Rajne. U Francuskoj je ubeleženo 37.409 registracija, a u Nemačkoj 30.376.

Nadležni u Renaultu veruju da će ove godine ostvariti još bolju prodaju EV modela. Nedavno je na scenu stupio i električni Twingo, što bi trebalo dodatno da ojača francuski brend u ovom segmentu.

Osim toga u Renaultu ističu i vrlo dobru prodaju hibrida u Evropi, te su u prošloj godini dostavili više od 30.000 jedinica ovakvih vozila na našem kontinentu. Ne treba smetnuti sa uma i dolazak modela Arkana koji će takođe imati hibridnu varijantu, te će sigurno i to dodatno pojačati prodaju ovih baterijskih automobila.

AutoRepublika 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sada kada je VW krenuo u EV ofanzivu sa ID.3 i ID.4, teško da će i ove godine Renault da ostvari istu poziciju kao i prošle odine.

Branko

Nisam baš siguran, VW dosta kasni za Renaultom po pitanju EV. VW je moćan, ali…

don

marketing prodaje auta i veze…a to vw ima koliko hoces…sad ce dildo invazija…iako svako malo je na opozivu, i ona dva dijela sto imaju stalno se kvare 😀 italijansko smece!

Branko

😂😂😂 Done, uvijek me razvedre tvoji komentari. I uglavnom nisu bez veze.

Don

Pa vidjeces, ud 3 i ud 4…kad poprave jedan od dva dijela, opet ide masovna prodaja po ključu, vezama, babama i stričevima. Jel ono bila vijest da je treći ud najprodavaniji dildo i njemačkoj?! Pa onda opet krepalo nešto…pa obustava, pa četvrto nudi kasni sa isporukama…
A još kad sjednes u treći ud…al prije toga sjedni u hondu E, ronit ćeš suze ko da ti je neko luk stavio pod oči, kako je žalosno napravljen Ud.
Došlo mi da si napišem „dildo od komentatora“ 😂😂😘😘

Renault Terminator

Eee kad je Renault harao u Formuli E..sad se pobjede i sampionske titule unovcavaju.

Haris

Reno je odmah ispod Ferrarija! 12 titula proizvodjaca motora, onda ford 10, i evo mecka 9. Reno je zakon!!!