1. Home
  2. Vesti
  3. Smart priprema električni krosover
Smart priprema električni krosover
0

Smart priprema električni krosover

118
0
Podelite sa prijateljima:

Kao glavni rival ističe se električno izdanje Peugeota 2008.

Smart će svoj prvi SUV model plasirati naredne godine i biće postavljen na platformu koju je razvio kineski Geely. Radi se o prvom velikom projektu otkako je Daimler prepustio 50% Smarta azijskoj kompaniji.

Najavljeni krosover proizvodiće se u dalekoj Kini, ali je rukovodstvo Smarta već potvrdilo da će ovaj automobil stići i na evropsko tle. Mada je pomenuti brend do sada bio asocijacija za vozila iz A segmenta sa jednim neuspešnim izletom u klasu iznad, budući SUV pripadaće B segmentu.

Malo je poznatih informacija o nadolazećem modelu iz Smarta. Znamo da će koristiti SEA platformu koju je stvorio Geely. Radi se o modularnoj arhikteturi koja je pozajmila mnogo elemenata od CMA platforme koju koriste Volvo i Polestar.

Smart je potvrdio i da cilja vrhunsku aktivnu i pasivnu bezbednost u vozilu, kao i da je meta pet zvezdica na EuroNCAP testu sudara.

Ostaje pitanje baterija i autonomije. Britanski mediji veruju da će maleni krosover raspolagati sa nekih 300 km dometa sa punom baterijom. Ipak, sasvim je moguće da Smart ponudi više verzija sa manjim ili većim kapacitetom baterija.

Ovom brendu je očajnički neophodan novi model kako bi se zaustavio strmoglavi pad prodaje. U 2020. godini je pomenuta marka isporučila 38.391 automobil, što je za 67% lošiji rezultat od onog ubeleženog 2019. godine.

Očekuje se da Smart u toku ove godine postepeno saopštava više podataka o svom nadolazećem SUV modelu.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments