1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Arteon Shooting Brake fotografisan bez kamuflaže
Volkswagen Arteon Shooting Brake fotografisan bez kamuflaže
5

Volkswagen Arteon Shooting Brake fotografisan bez kamuflaže

1.55K
5
Podelite sa prijateljima:

Po svemu sudeći ovo bi trebalo da bude i konačan izgled praktičnijeg izdanja Arteona. 

Arteon Shooting Brake potvrđen je zvanično 2018. godine, kada je rukovodstvo Volkswagena priznalo da planira ovu varijantu modela. Premijera modela trebalo bi da bude krajem ove godine, dok će proizvodnja početi 2021. godine.

Što se tiče samog izgleda automobila, do B stuba je sve isto kao kod standardnog Arteona, dok su promene skoncentrisane na zadnji deo vozila. Osim shooting brake stila koji promoviše padajući krov kod karavanskih izdanja, ovde vidimo i drugačiju zadnju svetlosnu grupu, kao i izmenjeni branik.

Volkswagen je ranije govorio o mogućnosti da Arteon Shooting Brake koristi trolitarski agregat sa šest redno postavljenih cilindara, ali kako su se u međuvremenu stvari značajno izmenile, čini se da će se nemački proizvođač okrenuti hibridnoj postavci.

Tako bi Arteon u praktičnijoj varijanti trebalo da preuzme hibridni pogonski sklop od Škode Superb iV. Ostatak palete motora biće isti kao kod već postojećeg Arteona.

Što se tiče enterijera, ne očekuju se neke značajne izmene. Naravno, na zadnjoj klupi će biti više prostora zbog same prirode ove nove verzije. Osim toga, uvećaće se i korisna zapremina prtljažnika.

Volkswagen veruje da će Arteon Shooting Brake naći veliki broj kupaca u Evropi, pogotovo na domaćem nemačkom tržištu, ali i u Poljskoj, Češkoj i Austriji. Pres zvaničnici Volkswagena navode da je Arteon Shooting Brake jeftinija alternativa za skuplji i prestižniji Audi A6 Avant.

AutoRepublika 

(1545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

gabor

Milan

Malo je reci da je odvratan, jedva cekam novu Mazdu 6.

Rikošet

Za tri godine u Evropi su prodali „samo“ 50.000 Arteona. S druge strane Passat je samo prošle godine uprkos velikom padu prodaje isporučen u 124.000 primjeraka (2015. je to bilo 226.000 jedinica) uz standardnu dominaciju karavanskih verzija. Nisam siguran da ovaj model ima ikakvog smisla, jer ko traži praktičnog karavana uzeće Passata, a kome treba malo veći karavan uzeće češkog blizanca Superba. Ko već hoće Shoting Brake šminku ima Mercedesa, a ko hoće premijum Volkswagen karavana ima Audija… Arteon je kao i Pheaton najbolji dokaz da se pod VW znakom luksuz ne prodaje za velike pare… Izuzetak nije ni Touareg… Pročitaj više »

Bungi

Pasat, navikani, razvučeni Golf

Zvezdan Božinović

Ovo je prvi shooting brake koji mi se ne sviđa. Mercedes je doktor u ovom segmentu, dizajnerski doktor. Od savršenog Passata CC napravili su napirlitanu oštrokonđu s karikaturalnim silikonskim poprsjem.