1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot želi niz plug-in hibridnih performantnih automobila u svojoj gami
Peugeot želi niz plug-in hibridnih performantnih automobila u svojoj gami
0

Peugeot želi niz plug-in hibridnih performantnih automobila u svojoj gami

143
0
Podelite sa prijateljima:

PSE značka definitivno neće ostati ograničena samo na model 508.

U razgovoru sa britanskim AutoExpressom šef Peugeota – Žan-Filip Imparato, govorio je o budućnosti PSE odeljenja koje je zaduženo za performantna vozila kod francuskog proizvođača. “Planiramo da svaki model ima kao krunu ponude sportsku/performantnu verziju”, kazao je Imparato.

On je dodao da će priča o PSE podbrendu početi sa 508-icom, ali da je u planu značajno više proizvoda. Tako je već sigurno da će i modeli 208 i 308 sigurno dobiti svoja potentna plug-in hibridna izdanja. Ostaje da se vidi da li će se isto primeniti i za SUV modele, s obzirom na činjenicu da recimo 3008 već ima u ponudi hibridnu verziju sa čak 300 ks.

Podsetimo, najavljeni Peugeot 508 PSE kombinuje 1,6-litarski benzinski agregat i dva elektromotora, od kojih je jedan montiran na prednjem delu vozila, a drugi na zadnjem. Ukupno, vozaču je na raspolaganju 360 ks i 520 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača. U ponudi će osim liftbeka biti i karavan.

Prema rečima prvog čoveka Peugeota, francuski brend planira da nakon tekuće godine predstavlja po jedan novi model do 2023. godine, nakon čega žele da dodatno uvećaju portfolio svojih automobila. Jedno je sigurno – Peugeot je u velikom naletu.

AutoRepublika 

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments