1. Home
  2. Vesti
  3. Novi turbo agregat za Toyotu Tundru?
Novi turbo agregat za Toyotu Tundru?
1

Novi turbo agregat za Toyotu Tundru?

232
1
Podelite sa prijateljima:

Ako postoji jedna kategorija u kojoj Toyota nije uspela da pokori konkurenciju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) to bi svakako bila ona koja pokriva veće pikap kamionete. Predstavljanje modela Tundra, koje je upriličeno krajem 1999. godine je donekle trebalo da promeni situaciju, posebno kada je druga generacija debitovala osam godina kasnije, ali do toga nije došlo iz nekoliko razloga.

Pre svega, Tundra je nešto skuplja od konkurencije, a pri tom se gotovo i nije promenila od 2007. godine, pa tako niko nije bio iznenađen kada su prošle godine „samo“ 118.258 jedinice pronašle kupce. Radi poređenja, Ford F-Series je prodat u 909.330 primeraka, blizanci iz General Motorsa Chevrolet Silverado i GMC Sierra u 805.135, a Ram Pickup u 536.980 komada.

Japanski proizvođač vozila trenutno sprema potpuno novu generaciju za 2021., koja bi trebala da debituje početkom sledeće godine, a među različitim verzijama koje će biti ponuđene, navodno će se naći i ona sa novim turbo agregatom. Tundra se do sada mogla naručiti samo sa dva V8 motora (4,6-litarski sa 310 konjskih snaga i 5,7-litarski sa 381 konjskom snagom) koji su upareni sa šestostepenim automatskim menjačem.

Od kada je Ford F-150 dobio svoj prvi turbo agregat u industriji još 2011. godine, sve veći broj kompanija se okrenuo sličnoj tehnologiji, a prošle godine je stigao i odgovor iz GM-a. Toyotina reakcija bi navodno mogla da bude u vidu 3,5-litarskog V6 motora iz Lexusa RC500, a on bi popunio prazninu između dva V8 motora. Takođe se očekuje i novi „automatik“ sa minimalno osam stepeni prenosa.
Bilo kako bilo, više informacija ćemo znati uskoro, a da li će eventualna novina biti dovoljna da se pobedi konkurencija pokazaće vreme.

 AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
USA

nevjerovatno šta su sebi Amerikanci dozvolili da ih jedna japanska suši konzerva pokori na matičnom tržištu, a oni u Japanu nisu ni zastupljeni sa prodajom