1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Mach E kasni s isporukom zbog problema sa kvalitetom
Ford Mustang Mach E kasni s isporukom zbog problema sa kvalitetom
2

Ford Mustang Mach E kasni s isporukom zbog problema sa kvalitetom

160
2
Podelite sa prijateljima:

U poslednjih nekoliko godina smo navikli da očekujemo od Forda da novi i izuzetno bitni modeli kasne sa isporukom zbog problema sa kvalitetom. Sve je započelo još pre dve godine sa modelima Ford Explorer i Lincoln Aviator kada su izložbeno-prodajni saloni saznali da većina isporučenih primeraka ne može da prođe inspekciju. Da je reč o nekom manje bitnom modelu možda i ne bi bio toliki problem, ali Explorer važi za najprodavaniji veliki krosover „preko bare“, dok se od Aviatora očekivalo da preporodi premijum brend Lincoln.

Usledio je identičan problem i sa bestselerom F-150 krajem prošle godine, nakon čega je novi predsednik Džim Farli zaposlio potpuno novi tim sa ciljem da vrši dodatne kontrole kvaliteta i ispravi sve greške pre nego što vozila siđu sa pokretne trake. Ali kako stvari stoje, „trend“ neće zaobići ni dugo očekivani električni krosover pod imenom Mustang Mach E.


Drugi najveći američki proizvođač vozila je objavio da je isporučio tri primerka u decembru, ali sajt Ford Authority kaže je isporuka stopirana na najmanje šezdeset dana dok se ne otklone određeni problemi. Nije nam poznato o kojim konkretnim greškama je reč, ali su očigledno dovoljno velike da bi sprečile prodaju tako bitnog vozila na koje kupci u Americi čekaju već duže vreme.

U zvaničnom razgovoru sa medijima, Ford nam je rekao tipičnu rečenicu, onu koja se koristi kada želiš mnogo da pričaš, a da pritom ništa ne kažeš. To otprilike zvuči kao: „cilj nam je da proizvedemo vozila najvišeg kvaliteta i iz tog razloga sprovodimo dodatne procedure kontrole kvaliteta“. Neki mediji spominju da problemi zapravo i ne postoje, ali da spomenuti Farli želi da spreči skandal kao sa Explorerom i Aviatorom pa je naredio strožije inspekcije svih potpuno novih vozila pre nego što stignu u ruke kupaca.

Proizvodnja modela Mach E je proteklog meseca započeta u Meksiku, a reč je o trećem najskupljem vozilu u Fordovoj ponudi ako pogledamo baznu cenu. Naime, samo egzotični GT sa cenom od 450.000 američkih dolara i veliki terenac Expedition, za koga je potrebno izdvojiti 49.025 najmanjih zelenih novčanica, koštaju više.

U slučaju Mach E, prodajna cifra iznosi 42.895 dolara, ali je potrebno spomenuti da sledi državni popust od 7.500 dolara za sve električne automobile. Krosover je takođe dobio dosta pozitivnih analiza od strane medija, pa nam ostaje da vidimo da li će kupci biti ljuti što moraju da sačekaju još dva meseca na isporuke.

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Sem imena, meni se ovo sokoćalo baš sviđa.

don

sve 5 samo je dildo