1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf GTI TCR inspirisan trkačkim primerkom
Volkswagen Golf GTI TCR inspirisan trkačkim primerkom
2

Volkswagen Golf GTI TCR inspirisan trkačkim primerkom

333
2
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko planirate da s vremena na vreme posetite neku trkačku stazu, komplet „poluslikova“ je dostupan kao opcija.

Nakon predstavljanja Golfa GTI TCR u konceptnom izdanju na Verterze šou 2018. u Austriji, VW sada unapred prima narudžbine za ovaj „hotter hatch“.  Nažalost on neće biti dostupan za većinu fanova širom sveta, jer je u ovom momentu rezervisan za Evropljane. Serijski GTI TCR inspiraciju pronalazi u trkaču koji učestvuje u TCR Međunarodnoj seriji. Ovaj model koristi 2,0-litarski turbo četvorocilindraš sa 290 ks. Jedina dostupna menjačka kutija je sedmostepena jedinica s dvostrukom spojnicom, a dolazi u kombinaciji sa prednjim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Pogonski sistem ovoj specijalnoj ediciji obezbeđuje sprint do „stotke“ za 5,6 sekundi. U standardnoj formi, TCR-u je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h, ali opcioo može da se podigne na 260 km/h.

TCR svoje dodatne performanse demonstrira uz pomoć prednjeg splitera, robusnijeg krovnog spojlera, zadnjeg difuzora, bočnih ekstenzija na pragovima i crnim oblogama spoljnih retrovizora. Perforirani kočni diskovi su zaduženi za zaustavnu silu a LED farovi obasjavaju put. Ovo specijalno izdanje dolazi sa standardnim naplacima od 18 cola, dok su jedinice od 19 cola dostupne opciono sa standardnim gumama ili „poluslikovima“ za entuzijaste koji vole da osete vrelinu asfalta trkačkih staza.

Dostupan je takođe i opcioni stilski paket, koji ukjlučuje obloge retrovizora od ugljeničnih vlakana, crni krov i aplikacije u vidu pčelinjeg saća na zadnjim krilima.

Nakon što otvori vrata, vozač može da se smesti u sportsko sedište presvučeno mešavinom mikrofibera i tkanine. Obruč volana presvučen kožom poseduje perforirane sekcije na pozicijama 3 i 9 sati, pored crvenog „nišana“ na 12h. Digitalni displej instrumentacije je standardan na ovom modelu.

Na kraju dolazimo do cene. Golf GTI TCR startuje sa etiketom na kojoj stoji 38.950 evra u Nemačkoj (uključujući PDV).

AutoRepublika

 

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Toliko će koštati jedva prosečno opremljen Golf Mk8 2.0 TDI 🙂

Slavko

Al’ kvalitet. 🙂