1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda: Korona nije poremetila našu strategiju za indijsko tržište
Škoda: Korona nije poremetila našu strategiju za indijsko tržište
1

Škoda: Korona nije poremetila našu strategiju za indijsko tržište

140
1
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo češkog brenda uvereno je da će njihov plan za snažniji nastup na indijskom tržištu ostati neizmenjen, iako su se okolnosti značajno promenile. 

Indija je jedno od velikih svetskih tržišta gde Volkswagen grupa nije ostvarila prodajne rezultate koji zadovoljavaju megalomanske apetite nemačkog giganta. Stoga su rukovodioci Volkswagen grupacije rešili da proboj na indijskom tržištu prepuste Škodi.

Češka marka rešila je da u Indiji ponudi dva nova modela specijalno stvorena za kupce u ovoj zemlji. Prvo će na to tržište stići jedan SUV, a potom do kraja naredne godine i sedan D segmenta, što će verovatno biti Superb. Osim toga, Škoda će u Indiji ponuditi i novu Octaviju.

Ipak, Škoda, odnosno VW grupa, planira da proizvode za indijsko tržište sklapa lokalno, odnosno da se oni izrađuju u fabrikama u toj državi. Tu su nastali problemi, jer je kriza sa korona virusom sprečila putovanje kako ljudi, tako i robe, te Volkswagen grupacija sada kasni sa završavanjem pogona i novih proizvodnih linija.

No, Zek Holis, direktor Škode u Indiji, tvrdi da neće biti pomeranja rokova u vezi sa plasmanom novih proizvoda, jer uprkos velikim problemima u vezi sa logistikom, i dalje postoji dovoljno prostora da se izgradnja odnosno investicije izvrše na vreme.

Holis je potvrdio da će Škoda u Indiji plasirati i model Kodiaq, kao i da je cilj da se otvori više od 200 izložbeno-prodajnih salona, kako bi se uspostavilo veće prisustvo u ovoj zemlji.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mene je više strah kako bi korona mogla da se odrazi na uvoz škode u Srbiju … Prošle godine smo uvezli oko 6.000 komada … I naši gradjani su sa pravom očekivali rast uvoza škoda i ove godine … Nadam se da će naši budžetski korisnici na vreme dobiti odgovarajuće pandemijske podsticaje u cilju daljeg uvećanja voznog parka na grbači grdjana, kako ni u 2020. godini ne bi pao prihod našeg uvoznika …