1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat već primio 13.000 prednarudžbina za električno izdanje modela 500
Fiat već primio 13.000 prednarudžbina za električno izdanje modela 500
2

Fiat već primio 13.000 prednarudžbina za električno izdanje modela 500

1.83K
2
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka uverena je da će njen novi EV biti pravi hit u Evropi. 

Prva generacija električnog Fiata 500 nije se proslavila. Šta više, ostavila je gorak ukus u ustima, te se Fiat godinama ustručavao da bilo kako eksperimentiše sa elektrifikacijom. No, nova emisiona pravila na Starom kontinentu naterala su većino proizvođača da se okrenu baterijskim vozilima kako bi ispunili zadate kvote.

Tako je Fiat u svoju gamu prvo uveo sistem blagog hibrida, a onda je stigao i novi EV. Model 500 dobio je čast da prvi dobije ovakvo izdanje, što je bio i logičan korak. Ipak, proizvođač iz Torina ima daleko veće ambicije sa ovim automobilom.

Luka Napoletano, šef Fiata za EMEA region, potvrdio je da je ovaj brend već primio 13.000 prednarudžbina za novi Fiat 500 Elletrica. „Ovo je samo početak, očekujemo da će ta brojka biti značajno veća“, kazao je ovaj rukovodilac italijanske marke.

On je dodao i da veruju da će Fiat 500 Elettrica napraviti veliki uspeh u ovom segmentu, kao i da imaju velika očekivanja od njega. „Imamo veoma ambiciozan cilj: električni Fiat 500 bi trebalo da postane lider u EV klasi među gradskim modelima“, rekao je Luka Napoletano.

To je ozbiljan izazov, jer trenutno tim segmentom u Evropi suvereno vlada Renault Zoe. Kako smo juče saznali, velika je šansa da će Zoe ove godine biti blizu 100.000 isporučenih primeraka, što je uz čitavu krizu u vezi sa korona virusom fenomenalan rezultat. S druge strane, Fiat je ranije najavio da će godišnji kapacitet proizvodnje električnog 500 biti 80.000 jedinica, no sigurno je da će je uvećati bude li bilo potrebe za takvim poduhvatom.

AutoRepublika 

(1832)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ja dobro razumem cene na italijanskom sajtu, promotivna cena fiata 500e kreće od 25.680, dok renault ZOE, ako se uzme varijanta bez baterije (već da je iznajmljuješ), kod njih kreće se cenom od 25.900 (a ako kupuješ sa baterijom, onda od 34.100).
Pretpostavljam da su sve to cene bez uračunatih eventualnih subvencija.

Don

Jeftino.