1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask: Mogli smo da napravimo Model S sa dometom od skoro 1.000 km
Ilon Mask: Mogli smo da napravimo Model S sa dometom od skoro 1.000 km
0

Ilon Mask: Mogli smo da napravimo Model S sa dometom od skoro 1.000 km

1.87K
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Tesle je na Twitteru potvrdio da je taj brend u stanju da ponudi vozilo sa ogromnom autonomijom kretanja od gotovo 1.000 km, odnosno 600 milja. 

U poslednjih nekoliko godina sve je više razno-raznih marki i modela koji dobijaju epitet „ubica Tesle“ i tome slično, ali nikako da im bilo ko od novajlija ozbiljnije pripreti. Sve to ostaje u domenu internet prepucavanja zaludelih obožavalaca nekog od EV proizvođača, no jedna činjenica je nesporna – Tesla suvereno vlada ovom klasom vozila.

Tako je Lucid Air viđen kao napredniji automobil u odnosu na Model S, jer prema EPA protokolu ima domet od 520 milja, što je jednako 837 kilometara. Naspram njega, najpotentniji Teslin četvorotočkaš u stanju je da prevali „samo“ 405 milja (EPA), odnosno 652 kilometra.

Ilon Mask je na društvenoj mreži Twitter potvrdio da je američki brend bio u stanju da stvori vozilo sa autonomijom kretanja od 600 milja (skoro 1.000 kilometara) još pre dvanaest meseci. Zašto onda to nisu uradili?

Prema njegovim rečima, to bi učinilo Model S lošijim proizvodom. „Tada bi vozilo nosilo nepotrebnu masu baterija, što bi loše uticalo na ubrzanje, upravljanje i efikasnost vozila“, navodi prvi čovek Tesle.

Osim toga, Mask je izjavio i da je Model S sa rejonom od 400 milja daleko više od onoga što je potrebno većini vozača na svakodnevnom nivou.

AutoRepublika 

(1873)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments