1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport (GALERIJA)
Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport (GALERIJA)
2

Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport (GALERIJA)

911
2
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka obogatila je hot heč familiju Golfa sa još jednim izdanjem. 

Dok čekamo da stigne Golf R, GTI Clubsport će biti stegonoša u porodici ovog hečbeka. Volkswagen navodi da su unapređeni upravljanje, oslanjanje, kočnice i motor, sve sa ciljem stvaranja još uzbudljivijeg automobila za vožnju. Nemački proizvođač tvrdi da je podupravljanje koje je tradicionalno prisutno kod vozila sa pogonom na prednjim točkovima, ovde gotovo eliminisano.

Pod haubom se nalazi dvolitarski četvorocilindarski turbo agregat koji razvija 300 ks i 400 Nm, što je značajno više u odnosu na standardni Golf GTI. Kod nove varijante snaga se na prednje točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom. Prevedeno u performanse, ovaj hot heč je u stanju da izvrši ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za manje od 6 s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Volkswagen ističe i da je Golf GTI Clubsport opremljen posebnim režimom za vožnju, u slučaju da ga njegov vlasnik zaista nekad i odveze na čuveni Nirburgring. Ovaj režim nosi naziv Special i specijalno je pripremljen za vožnju upravo na Ringu.

Kada je reč o izgledu novog Volkswagenovog performantnog izdanka Golf porodice, GTI Clubsport se zaista poprilično razlikuje u odnosu na standardno GTI izdanje. Napred vidimo drugačiju rešetku, koja je sada saćasta, tu je i mat crna pozadina. Golf GTI Clubsport dolazi standardno sa točkovima od 18 cola, ali je opcionalno moguće uzeti i one od 19 inča. Pozadi je najupečatljiviji detalj crni spojler postavljen na krovu.

U kabini gotovo i da nema nekih ozbiljnijih promena. Monotoniju enterijera razbija crveni štep koji se može naći na sedištima, centralnom naslonu između prednjih sedišta, na upravljaču…

Volkswagen još uvek nije saopštio ništa o ceni novog hot heča, no jasno je da će biti skuplji u odnosu na GTI varijantu.

AutoRepublika 

(911)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

U ovom izdanju i ne izgleda lose. Steta sto je onaj obicni model ruzak kao grob. Najruzniji Golf jos od trojke.

sami

Ta ružnoća Golfa u tvojim očima, daje mu veliku perspektivu.