1. Home
  2. Vesti
  3. Seat sprema nekoliko noviteta za 2021. godinu
Seat sprema nekoliko noviteta za 2021. godinu
1

Seat sprema nekoliko noviteta za 2021. godinu

303
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon dugog niza prosperitetnih godina 2020. je bila posebno teška za špansku marku. Osim što su pretrpeli veliki udar na prodaju zbog pandemije korona virusa, ušli su i u problem sa poprilično zastarelom gamom. 

Nedaća se najlakše prikaže kroz situaciju na domaćem tržištu, gde da nema Leona, Seat ne bi imao nijedan model u deset najprodavanijih. Srećom rukovodstvo španskog brenda svesno je da mora brzo da reaguje i nadaju se daleko većem uspehu u 2021. godini uz dolazak nekoliko noviteta.

Za početak, restilizacija Arone, veoma bitnog modela za Seat. SUV iz B segmenta dobiće opširno ažuriranje. Tako se očekuju vizuelna unapređenja te bi osvežena Arona trebalo da liči na starijeg brata, model Tarraco. Osim toga, veruje se da će ovaj maleni SUV biti dostupan samo sa benzinskim motorima uz jedan TGI agregat. Dakle, ništa od dizelaša…

Uz Aronu, i Ibiza će dobiti restilizaciju. Peta generacija popularnog hečbeka poprimiće odlike stila koji smo videli kod novijih modela Seata, uz unapređivanje upotebljenih materijala u kabini i implementaciju modernijeg sistema informativno-zabavnog sistema. Ipak, određeni španski mediji veruju da postoji šansa da Ibiza ostane dostupna i sa dizelaškim 1,6 TDI agregatom. Ono što se sigurno zna, to je da će i ovaj model dobiti TGI motor.

TGI su izgleda tri ključna slova za Seat naredne godine. Podsetimo, ovde se radi o motoru koji koristi CNG, odnosno metan kao pogonsko gorivo. Detalje o pomenutoj pogonskoj jedinici već smo izneli prilikom minijaturne analize Golfa sa ovim agregatom. Kao i ostala braća iz C segmenta iz Volkswagen grupacije, tako se očekuje i da Seatov Leon dobije naredne godine i pomenuti TGI motor.

Španska marka ne zaboravlja na elektrifikaciju, tako da se iduće godine očekuje dolazak hibridnog izdanja modela Tarraco. Ova verzija velikog SUV-a trebalo bi da se pojavi na tržištu u prvom kvartalu naredne godine. Prema prvim podacima, hibridni Tarraco biće u stanju da prevali 49 km koristeći samo električnu energiju i to prema WLTP protokolu.

Dakle, 2021. godina biće veoma „živa“ i puna zbivanja u Seatu.

AutoRepublika 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ja nisam imao pojma da je Ibiza i sada dostupna sa 1,6 TDI ? Očito, veze ja nemam.