1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nissan osvežio model Armada za američko tržište
Nissan osvežio model Armada za američko tržište
1

Nissan osvežio model Armada za američko tržište

243
1
Podelite sa prijateljima:

Većina nas sigurno nikada nije čula za model Nissan Armada sa američkog tržišta, ali vas uveramo da je ovaj terenac poznatiji nego što zvuči na prvi pogled. Prethodna generacija je zapravo bio poznati model Patrol sa globalnih tržišta i pokazao se relativno popularno među kupcima. Protekle godine je privukao 32.044 mušterije što je zapravo visoka cifra za svoju kategoriju. Ispred nas je sada osvežena verzija za 2021. godinu sa kojom se Nissan nada nastaviti sa uspesima.

Iz japanskog proizvođača vozila kažu da je nova Armada značajno bliža premijum modelu Infiniti QX80 nego što je to slučaj bio u prošlosti. Dva terenca su delila platformu u poslednjih devet godina, ali dok je Infiniti ciljao na one koji žele luksuz, Nissanove mušterije su tražile proterensku vožnju i dovoljno prostora za osam odraslih osoba.

Za 2021. godinu Armada je dobila neke značajne izmene posebno po pitanju stila. Mnogi detalji su prepoznatljivi iz dizajnerske škole japanskog giganta, a najupečtljivija je poveća maska hladnjaka s hromiranom lajsnom. Potpuno novi su farovi čime Armada uspešno krije svoju vezu sa Patrolom, a ovaj terenac je takođe prvi Nissan sa novom značkom kompanije koju ćemo viđati na svim modelima japanskog proizvođača vozila u bliskoj budućnosti.

Izmene su mnogo manje iz profila i na zadnjem delu mada je proizvođač i ovde dodao LED osvetlenje da bi se dobio onaj premijum izgled. Kao i u prošlosti, Nissan će ponuditi i takozvani „Midnight Edition“ gde će svi hromirani detalji biti zamenjeni sa onima crne boje.

 

Kompanija je posvetila mnogo više vremena i pažnje enterijeru. Završna izrada je značajno poboljšana, a Armada sada ima jedan od najvećih monitora u svojoj klasi veličine čak 12,3 inča. Nissan nam obećava i da su grafike boljeg kvaliteta kao i da je lista standardne i opcione opreme podugačka.

U vrhu ponude se nalazi paket nazvan Platinum koji pruža sve ono što se poželeti može od jednog vozila. Broj dugmića je takođe smanjem, a sve da bi se dobio intenzivniji premijum utisak.


Kada je reč o mehanici, ponovo je dostupan samo jedan benzinac i to onaj zapremine 5,6-litara u konfiguraciji sa osam cilindara. Sada razvija 400 „konja“, što je za deset „grla“ više nego u prošlosti. Snaga velikog motora se prenosi na zadnje ili sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača.

Za vozilo koje sa punom opremom može koštati i 80.000 američkih dolara, Armada je izuzetno bitan i profitabilan model za Nissan. U vremena kada japanskom gigantu ne cvetaju ruže, proizvođač ne sme da dozvoli neuspeh Armade, pa nema sumnje da je dovoljno osvežio terenca barem za narednih nekoliko godine pre nego što stigne naslednik.

AutoRepublika

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako bih zaboravio „Patrol“ … Asocira me na jako tužan i ružan period naše balkanske istorije.