1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hongqi H9 rejuveniran
Hongqi H9 rejuveniran

Hongqi H9 rejuveniran

1.68K
1
Podelite sa prijateljima:

Restilizovani kineski model s četvoro vrata o kom trenutno čitate je već dostupan za naručivanje u domovini. Model se u ovom trenutku, nudi s opcijom pogona jednog od dva turbo motora, dok će se linija proizvoda kasnije verovatno i proširiti.

Luksuzna limuzina Hongqi H9 je u rodnoj Kini prisutna od 2020. godine i očito sada došlo vreme za restilizaciju. Premijum marka koja pripada koncernu FAW-u predstavila je ažurirani model sa četvoro vrata na Salonu automobila u Pekingu koji je juče otvoren. Istovremeno, objavljene su konfiguracije i cene, dok lokalni distributeri već primaju prijave zainteresovanih vozača.

Hongqi H9 zadržava džinovsku rešetku hladnjaka i dvoslojnu rasvetu na prednjem kraju, baš u stilu slavnog Rolls-Roycea. Međutim, maska hladnjaka pruža drugačiju šaru, zamenjena je dioda koja službuje u dnevnim svetlima, a koja se opet nalaze na vrhu. To znači da su dnevna svetla nadalje kopija onog što videsmo kod niže pozicionirane limuzine po imenu Hongqi H5. Dalje, glavne jedinice prednjih svetlosnih grupacija su postale veće.

Model je takođe dobio nove branike. Pored toga, H9 ima više sportsku verziju. Ova limuzina poseduje rešetku s drugačijom matricom, crne umetke u prednjem braniku i crne staklene ivice umesto hromiranih. Gabariti su uglavnom ostali isti, pa tako dužina iznosi 5.137 milimetara, širina je 1.904 mm, dok je visina na nivou od 1.498 mm, a međuosovinsko rastojanje meri 3.060 mm. Limuzina dolazi sa točkovima koji integrišu felne prečnika od 19 ili 20 inča.

Putinčka kabina je preuređena. Postoji nova čeona ploča. Nema više rotacionih tastera koji su odgovorni za klimatizaciju, umesto njih je niz dugmadi. Virtuelni uredjaj i ekran multimedijskog sistema, a koji je osetljiv na dodir, sada su u jednom kućištu, koje se uzdiže iznad grebena (u predrestilizacijskom sedanu centralni tablet je ugrađen u njega).

Top verzije su četvorosedi. Tako ove limuzine poseduju masivni tunel između zadnjih sedišta sa daljinskim upravljačem na ekranu osetljivom na dodir, podlogom za bežično punjenje i opcionim rasklopoivim stolom.

Lista opreme za osnovni Hongqi H9 uključuje ventilaciju i grejanje prednjih sedišta, sveobuhvatne kamere što „hvataju“ celokupno neposredno okruženje luksuznog automobila, tempomat, automatsko kočenje u „ne dao ti Bog“ okolnostima, zadržavanje trake i sisteme za praćenje mrtvog ugla.

Skupe verzije uključuju vazdušno vešanje, ventilaciju i grejanje svih sedišta (sva sedišta imaju i funkciju masaže), prilagodljivi tempomat, autonomno parkiranje i projekcioni displej (HUD). Za dodatnu naknadu možete naručiti odvojene displeje za putnike pozadi (ugrađene u naslone prednjih sedišta) i samozatamnjujuće prozore.

Sada se restilizovani Hongqi H9 nudi u Kini sa izborom od dva benzinska motora. „Jednostavne“ limuzine imaju isti 2.0 turbobenzinski četvorocilindraš sa 252 konjskih snaga i 380 Nm najvišeg obrtnog momenta, a koji je dopunjen starter-generatorom na naponu od 48 volti. Ovaj pogonski sklop je i dalje u kombinaciji sa sedmostepenim robotizovanim menjačem s dve spojnice.

Bogato skockane verzije su opremljene nadograđenim trolitarski turbobenzinskim motorom V6. Taj sada proizvodi 337 KS i 445 Nm, umesto 283 „konjića“ i 400 Nm za verziju pre reforme. Pored toga, šestak je uparen s klasičnim osmostepenim automatskim menjačem (ranije je postojao 7DCT). A limuzine sa vrhunskim pogonskim sklopovima sada dolaze ne samo sa pogonom na zadnje točkove, već i sa pogonom na sve točkove.

Asortiman ovog četvorotočkaša se u međuvremenu kasnije može proširiti. U tom smislu je važno naglasiti da je FAW homologovao Hongqi H9 sa novim 1,8-litarskim turbobenzinskim četvorocilindrašem sa 224 konjskih snaga i 2,5-litarskim turbo šestakom u V rasporedu i sa 303 konjske snage.

Cena osveženog sedana s indeksom 2.0T varira od 42,4 do 47,5 hiljada evra, dok Hongqi H9 sa srcem tipa V6 3.0T nosi cenu od 59,1 do 69,4 hiljada evra.

AutoRepublika

(1679)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Eugen Pašti

Crvena Zastava!