1. Home
  2. Prezentacije
  3. Genesis otkrio detalje o SUV-u GV70 (GALERIJA)
Genesis otkrio detalje o SUV-u GV70 (GALERIJA)
1

Genesis otkrio detalje o SUV-u GV70 (GALERIJA)

406
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski model stiže kao nova konkurencija za nemačku premijum trojku. 

Audi Q5, BMW X3 i ekipa – čuvajte se! To bi bila poruka koju donosi novi SUV korejskog brenda pod oznakom GV70. Radi se u uvodnom četvorotočkašu u SUV portfolio Genesisa, no ovaj proizvođač veruje da bi upravo takav automobil mogao biti i najprodavaniji u njegovoj gami.

Detalje o izgledu eksterijera i kabine možete pročitati OVDE, s obzirom na to da smo ih obradili pri prvom predstavljanju ovog modela, krajem oktobra tekuće godine.

Genesis je sada dao još informacija u vezi sa GV70. Počnimo od game motora. Uvodni agregat biće 2,5-litarski četvorocilindraš sa turbo punjačem koji će isporučivati 304 ks i 422 Nm. Zatim, u ponudi će biti i potentniji 3,5-litarski V6 benzinski blok koji dostavlja 380 ks i 530 Nm. Evropljanima će biti dostupna i dizel pogonska jedinica. Reč je o 2,2-litarskom agregatu sa četiri redno postavljena cilindra potpomognutom turbo punjačem. Ovaj motor razvija 210 ks i 440 Nm.

Korejci nisu otkrili ništa u vezi sa transmisijom, ali se pretpostavlja da će svi agregati koristiti samo automatski menjač sa osam stepeni prenosa. Ne znamo ni kakva će biti ponuda kada se radi o pogonu na sve točkove, odnosno koje će verzije će ga imati u ponudi, a koje neće.

Genesis je malo govorio i o tehnologiji kod novog GV70. Tako će ovaj SUV raspolagati sa naprednim sistemima poput upozorenjem na vozila u „mrtvom“ uglu, potom sistem za pomoć pri kočenju, te nešto što Korejci nazivaju Highway Driving Assist II. Ovde je reč o sistemu koji kombinuje adaptivni tempomat sa automatskim održavanjem vozila u traci, što bi trebalo da učini vožnju auto-putem potpuno bezbrižnom. Osim toga, navodi se i da će GV70 imati sistem za očitavanje otiska prsta, mada nije jasno da li će biti dostupno za otključavanje nekih opcija u informativno-zabavnom sistemu, ili za startovanje vozila, ili možda i jedno i drugo.

GV70 će prvo stići na domaće, južnokorejsko tržište, a zatim u SAD i Evropu. Na našem kontinentu ga očekujemo najverovatnije sredinom naredne godine, ukoliko ne bude bilo promena zbog pandemije korona virusa.

AutoRepublika

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Svaka čast, odlično izgleda!