1. Home
  2. Prezentacije
  3. Alfa obelodanila novu verziju – stigao je Stelvio Veloce Ti (GALERIJA)
Alfa obelodanila novu verziju – stigao je Stelvio Veloce Ti (GALERIJA)
1

Alfa obelodanila novu verziju – stigao je Stelvio Veloce Ti (GALERIJA)

432
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka predstavila je novi trim kod svog najprodavanijeg automobila. 

Dvojac Stelvio/Giulia dobio je izvesna unapređenja za 2021. godinu sa ciljem uvećavanja prodaje. Koliko će to biti uspešno ostaje da se vidi, mada kako trenutno stoje stvari kod ovog brenda, bilo bi im potrebno pravo čudo da uvećaju svoju prodaju u Evropi.

Stelvio Veloce Ti se očito izgledom ugledao na performantnu QV varijantu. Zadnji deo vozila je značajno drugačiji od onog kod standardnog modela uz prisustvo drukčijeg odbojnika i difuzora. Alfa je potvrdila i da Veloce Ti ima kao opciju točkove od čak 21 cola.

U kabini se takođe jasno vidi uticaj QV izdanja. Sportska sedišta presvučena sa kožom i alkantarom daju dodatan šmek enterijeru kod Stelvija Veloce Ti. Osim toga, tu su i umeci od ugljeničnih vlakana, što sve podiže doživljaj u kabini na jedan viši nivo.

Što se tiče motorizacije, kupci u Evropi moći će da biraju između dva motora za Stelvio Veloce Ti. Prvi je četvorocilindarski benzinac sa radnom zapreminom od 2 litra. Ovaj turbo agregat isporučuje potentnih 280 ks. Za one koji žele ekonomičniju pogonsku jedinicu, tu je 2,2-litarski turbo dizelaš sa takođe četiri redno postavljena cilindra. „Naftaš“ dostavlja vozaču na raspolaganje 210 ks. Oba motora uparena su sa osmostepenim automatskim menjačem, koji snagu šalje na sve točkove.

Alfa ističe da Stelvio Veloce Ti ima pregršt modernih sistema aktivne i pasivne bezbednosti uz „vrhunsku povezanost“. U suštini ovaj Stelvio poseduje adaptivni tempomat, sistem za održavanje vozila u traci, potom prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem za prepoznavanje zamora kod vozača…

Proizvođač sa Apeninskog poluostrva je već počeo da prima narudžbine za Stelvio Veloce Ti, ali i ostatak ažurirane game. Prvi primerci trebalo bi da budu isporučeni početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

ma kako sam ovu vijest predvidio???? vidi ga kako je lijepi, bolje od ovog nema i ne postoji niti ce postojati.
Sto nemam para pa da mogu kupit, da se i ja malo veselim , bar jednom u zivotu, bem ti stator i rotor.

Izmenjeno 3 godine pre od strane don