1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai bi bez problema stvorio rivala za Toyotin Land Cruiser, ali…
Hyundai bi bez problema stvorio rivala za Toyotin Land Cruiser, ali…
0

Hyundai bi bez problema stvorio rivala za Toyotin Land Cruiser, ali…

733
0
Podelite sa prijateljima:

Za sada ništa od toga…

Hyundai je poprilično razvio svoju SUV gamu, sve u skladu sa aktuelnim globalnim trendovima na automobilskom tržištu. Ali, ova marka, kao i brojne druge, u svom portfoliju nema istinski terenski model, kadar da se upusti i u ozbiljnije avanture van asfalta. Većina modernih SUV modela jesu „šminkerska“ vozila, a njihove terenske sposobnosti najčešće su ograničene na makadamske puteve ili eventualno bolje utabane letnje poljske drumove.

Za sve ostalo, oni koji umeju proći kroz žitko blato primorani su da biraju između nekolicine proverenih terenaca, među kojima se Toyota Land Cruiser često uzima kao reper. Pa, da li bi Hyundai mogao stvoriti takav istinski terenac?

Endrju Tuitahi, šef Hyundaija za Australiju, uveren je da je taj brend sposoban da napravi SUV koji bi bio rival za Land Cruiser. U intervjuu za portal Carsguide kazao je da ne postoji problem da se tako nešto uradi. „Ne bi bio problem da stvorimo takav model, ukoliko bi postojala želja za plasiranjem navedenog proizvoda“, rekao je Tuitahi.

On je potom dodao da je malo ko očekivao da Hyundai stvori performantno odeljenje, pa da su napravili i30 N koji se uspešno nadmeće sa brojnim konkurentima sa dugom istorijom iza sebe.

Već neko vreme kolaju glasine da će Hyundai i Kia zajednički razviti platformu koja će biti baza za buduće ozbiljne terence. Za ovima se beleži sve veća potražnja, pogotovo u SAD, te bismo uskoro možda zaista mogli da vidimo korejskog rivala za Land Cruisera.

AutoRepublika 

(733)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments