1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar još ne diže ruke od limuzina
Jaguar još ne diže ruke od limuzina
2

Jaguar još ne diže ruke od limuzina

188
2
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka za sada nema nameru da odustane od tradicionalnih berlina. 

Glasine o odlasku modela XE i XF u istoriju prisutne su već neko vreme. No, Jaguar je uveren da oni i dalje imaju svoje mesto u njegovom portfoliju. Naravno, oba modela su prošla niz unapređenja te su potpuno u korak sa najnovijom tehnologijom i aktuelnim trendovima u automobilskoj industriji.

Skot Diken, šef prodaje JLR-a u Velikoj Britaniji siguran je da će XE i XF još neko vreme biti u gami Jaguara. „Za sada su oni ključni deo našeg portfolija. Posmatraćemo kako se tržište dok koračamo ka budućnosti“, naveo je rukovodilac JLR-a.

Diken ističe da su XE i XF deo izazovnog segmenta na tržištu, ali da su sedani bitan deo Jaguarove tradicije i da su važan proizvod za taj brend. Osim toga, on kao argument navodi i činjenicu da su XE i XF veoma popularan izbor pri kupovini polovnih automobila.

Ostaje da se vidi kako će se dalje razvijati situacija za ova dva modela. Za sada, uprkos silnim najavama prethodnih nekoliko meseci od raznih rukovodilaca britanske marke, činjenica je da je prodaja obe limuzine na poprilično niskom nivou. Jaguar pokušava da je uveća kroz velike popuste na matičnom tržištu, dok su model XE već povukli iz Severne Amerike.

Teški dani za limuzine, ne samo kod Jaguara, već i kod većine ostalih proizvođača…

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Saša

Xe polovnjak košta oko 16.000 sa gomilom opreme,naravno da je popularan kao polovan.Veliko je pitanje koliko je pouzdan,na svim listama pozdanosti JLR se nalazi na začelju.Inače meni se dopada mnogo više nego premijum trojka iz Nemačke

Don

A i ja sam ga gledao i na dauertestu od abilda, nisu puno kukali, potencijalni kvar ono pipka od mjenjača, glupost sa pisalinom u gepeku pa ti vazda popisan bibi bude, manje mjesta na zadnjoj klupi , bolji ispadne infiniti. Dizel motor mu bučan (navodno), ali benzinac puuuno troši.
Za kvarove, osim toga mjenjača , se ne sjećam , ali potrazi na netu.